Examensarbete, stambte och allt som hör där till

Det har varit en stressig vecka. I måndags kom vi äntligen iväg på vårt första studiebesk på en skola vilket var väldigt givande och vi lyckades få med oss mycket information därifrån som vi kommer kunna använda oss utav.
 
I tisdags var det halvdag i skolan, eftermiddagen skulle spenderas hos logopeden med Lilleman. Det gick mycket bättre denna gången än det gjorde förra och han satt fokuserad större delen av tiden. Han försökte även att tänka på och formulera om orden så att de blev rätt. Det är inte enkelt att ändra om det sättet man från början pratar och tror att alla förstår till något nytt men han är jätteduktig och har gjort flera framsteg under det halvåret som vi gått hos logopeden.
 
Onsdagen spenderades åter igen i skolan började med ett handledarmöte och fortsatte dagen med världens ångest då den tid vi har på oss att skriva snart är slut och vi inte ens har kommit halvvägs. Idag sitter jag ensam i syrrans lägenhet och gör mitt bästa, hemma är ingen ide att sitta nu när dom är mitt uppe i stambytet. Vi ha i alla fall fått upp väggar, golv, vattenkassetten till toaletten, dom flesta rören och bjälkar i taket. Jag börjar äntligen se ljuset i den mörka tunneln när det gäller badrummet men sen kommer ju nästa projekt hemma direkt efter, få är det dags att fixa golvet i vardagsrummet. Det ska bli spännande att se när jag kommer hem om jag kan se något nytt som dom har gjort där inne. Ska även försöka fotografera det som dom redan har gjort.
 
Dags att fortsätta skriva nu tror jag så att det kan bli klar någon gång, ska se om jag kan koppla in mobilen i datorn också så kan jag kanske bjuda på lite kort på barnen :)
 
 

Påsken

Denna påsk har både bjudit på mycket men även varit ganska händelselös. 
Vi åkte upp i fredags till mammas hus för att passa katherna när hon var borta vilket jag redan innan visste skulle gå bra. Barnen kände sig inte riktigt hemma när vi var där uppe och båda hade svårt att somna första natten. Som tur var så somnade dom tillslut och sov hela natten. Dock så vaknade båda två tidigt hela helgen nu så någon sovmorgon blev det inte. 

Fick inte gjort så mycket som hade med skolan att göra tyvärr, hade hoppats på att jag skulle hinna läsa mer men det får jag ta igen nu i veckan istället. 

På söndagen åkte vi hemåt för då var det middag hos Mikaels mamma och vi blev kvar där en stund på kvällen. Måndagen bjöd på städning av delar av lägenheten på förmiddagen, blev dock inte klara så vi får fortsätta med det ikväll. Sen skulle Elliot iväg och träffa Tommy o co så där försvann resten av dagen tyvärr. Vi avslutade våran dag hos min farmor och farfar och båda barnen var helt slut när vi skuöle åka hem. 

Fick väcka dom imorse för att dom skulle komma upp. Men i det stora hela har vi haft en riktigt bra påskhelg. 

Badplatsen vid sjön där vi fikade igår. 

Påskbrasa hos grannen. 

Att åka bort

Påsken är här och vi kommer inte vara hemma en enda dag. Vi är i och för sig hemma nu men om en timma ungefär åker vi iväg till min mors hus. Lovade att vara kattvakter i helgen när hon är nere i Hörby och hälsar på syrran. 

Det har dock dykt upp massa andra roliga saker som man skulle kunna göra nu i helgen om vi bara hade kunnat. Får se om det går att lösa ändå. 

Förhoppningsvis blir det bra uppe i huset nu när vi är där men vi får väll se. Ska på ett sätt bli skönt att komma hemifrån en stund och slippa sitta fast i lägenheten men jag kommer ändå sakna att vara hemma. Får helt enkelt göra det bästa av situationen och njuta av att vara så nära naturen :). 

Påskägg, påsk och allt som hör det till

Vad ska man egentligen lägga i barnens påskägg. Vi har inte det problemet i år, dock hade jag väll föredragit det istället för att ha det som vi har nu men man kan inte få allt. 
I vilket fall så köper inte vi några påskägg till barben i år utan de dom får kommer från släkten. Men hur sjutton ska man göra med dem, barnen kommer ju få i alla fall tre eller fyra påskägg var och de flesta av dem innehåller godis. Nu är vi inga sånna som plockar fram godis speciellt ofta och det där med fredags mys för hela familjen har vi inte heller så godiset blir bara liggande. Elliot har en hel del godis i skåpet redan som bara står där och väntar på att han ska äta upp det men när ska man hinna? 
Med tanke på att båda barnen lägger sig klockan sju kan man inte riktigt ta fram det på kvällen för klockan går så fort då. På dagen fungerar inte heller för då är det alltid massa annat. 

Så för att komma till funderingen jag hade från början: vad ska man lägga i påskägget? Skulle det endast vara kläder eller leksaker tror jag barnen blivit besvikna och sakna godiset. Får fortsätta fundera till nästa år, hur vi ska göra då, ska försöka ordna något bra så att det inte bara blir godis för det blir ändå stående i nästan ett år och det är ju inte riktigt meningen. 

RSS 2.0