Liten blir stor . .

Herrejösses min lilla prins är redan ett halvår, tiden har verkligen sprungit förbi och snart kommer väll ettårsdagen också, undra om jag kommer hinna med eller inte.

Skrutteplutt har blivit stor och förra onsdagen var verkligen en riktig utvecklingsdag då han började med massa nya saker. Han reste sej upp i sängen och klarade av att sätta sej helt själv från krypandes. Och det här med krypandet, va han är tidig me det. Han började med att kravla runt för några veckor sen sen ställde han sej på alla fyra och tog några steg men nu är det upp på knäna nästan jämt och full fart iväg. Det gäller verkligen att hålla koll på honom nu för han försvinner på bara några sekunder. Och att försöka ställa sejj upp mot precis allting är ju något man måste försöka med precis hela tiden . Styackars skrutt vet inte hur många gånge han har ramlat och slagit i sitt lilla huvud i golvet och ändå försöker jag vara där och ta emot honom hela tiden men det går ju inte alltid. Så allting har verkligen gått superfort nu det enda som inte kommit än är tänderna och det verkar som om det dröjer ett litet tag till innan dom kommer.

Nu är vi ialla fall på "semester" uppe i edet. Eller rättare sagt så har han och mormor semester medans jag jobbr. Känns faktiskt riktigt skönt att göra något igen och att dela ut tidningarna tar ju inte speciellt lång tid heller utan det är bara några immar på natten men han börjar ju fuska nu igen med att sova natten. Han vaknar upp flera gånger och vill inte somna om så vad gör man då, jo man ställer sej upp i sängen och skriker som en galning, ett litet monster blir han. Han är helt underbar annars men dom stunderna hade man gärna skippat. Blir jobb i fem eller sexnätter till sen är jag ledig i två och en halv vecka så vi får se vad som hittas på då.

Lilla masken mask har verkligen fått upp f...

img_0473 (MMS)

Lilla masken mask har verkligen fått upp farten nu på golvet och "simmar" fram hur fort som helst. Ena sekunden ligger han på filten och i nästa är han långt därifrån. Största intresset just nu är sladdar och han är värre än en liten valp som tuggar på dom. Inte lite envis heller och ska dit hela tiden. Han har även börjat krypa lite smått och tar några steg ibland, hur söt som helst :). Att klättra är också väldigt kul men som tur är har han inte kommit på helt hur man gör så ett litet tag till är det förhoppningsvis frid och fröjd här hemma :).


Städning . .

Det är verkligen inget kul alls att städa men ibland behöver man göra det också och just idag var en sådan dag av flera olika anledningar. hade verkligen hur mycke som helst som skulle göra iordning och inte är det klart heller men det ser mycke mycke bättre ut nu än det gjorde innan, ska nog ta en sväng ner till soprummet sen också och slänga alla saker som jag samlat på mej här uppe och aldrgi gått ner med som glasflaskor och konservburkar.

Som sagt massor att göra och Elliot har varit en liten ängel större delen och tiden så att jag har kunnat få bort det mesta men nu ligger han och sover fast det är dags att vakna nu snrt tycker jag han kan ju inte sova bort hela dagen. Han tyckte tydligen också att han skulle vakna för nu sitter han här brevid mej i soffan. Måste ta tag i sovrummet sen också, där inne har jag inte kunnat göra något eftersom han sov så det får bli lite senare ska bara ta en paus nu och åka en snabb sväng till Allum för att köpa en sak.

Det blir nog att skicka in kort för framkallning senare med så att jag kan få uppe lite på väggen fortfarande väldigt kalt utan några bilder på lillkillen som sitter uppe men tid nog så blir det ändring på det också.

Dags att byta kläder på oss så att vi är redo att åka när bilen kommer rullandes :)

Underbara älskade . .


Är fortfarande kvar uppe hos mamma med lil...

img_3322 (MMS)

Är fortfarande kvar uppe hos mamma med lillskrutten. Tanken var att åka hem igår kväll när hon kommit hem men eftersom klockan var över tio när hon kom och han var hur trött som helst så blev vi kvar. Ska åka hem om en stund väntar bara på att hon ska vakna först inte för att jag vet när det  blir men förhoppningsvis inte för sent. Fick tvättat alla hans smutsiga kläder iallafall tror det blev fem eller sex maskiner sammanlagt och det är en hel del. Funderar på om jag ska göra som Elliot och sova middag eller om jag ska gå ut i solen, svårt val det där :)


Städat . .

Idag har vi fått städat en del här hemma, eller rättare sagt så har jag städat och Elliot dragit fram grejer som jag plockat bort men inte flyttat från golvet, fick även hit pappa som hjälpte till att diska så det inte är lika mycke kvar. Men jag fick bara städat ett rum, vardagsrummet så resten är ju kvar sen är jag inte helt klar här heller, skönt att fått dammsugit och plockat bort allt som stog överallt så att det går att röra sej lite mer här. Så nu har jag bara resten av rummen kvar men jag vet inte vilken dag jag ska fortsätta röja, måste göra det snart innan jag vänjer mej vid att leva i röran och att vänja sej vid det går tyvärr väldigt fort.

Morgondagen ska spenderas uppe på landet eftersom mamma ska köra ner syrran till skåne så behöver hon hundvakt så då får vi snällt åka upp och passa dom små voffsisarna, tur att det inte är så svårt och jag hoppas att det blir bra väder så att vi kan promenera ut till busskuren iallafall om dom nu orkar det denna gången.

Nu är det nog dags att följa lillgrabben exempel och sova, tänk om jag varit så duktig att jag gick och la mej samtidigt som honom men icke får helt enkelt skylla mej själv om jag är trött imorgon :)

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3





















Bilder säger mer än ord - Älskar dej min underbara lilla prins <3<3<3


Min lilla zebrabebis strax innan han skull...

img_8309 (MMS)

Min lilla zebrabebis strax innan han skulle gå och lägga sej :)  Dags för mej att följa hans exempel nu :)


Våran dag . .

Herrejösses får att ha varit en riktigt seg dag då jag vart hur trött som helst så gick tiden helt plötsligt väldigt fort och jag borde redan ligga i sängen och sova.

Lillgrabben hade en liten powernap mitt på dagen och vaknade vid ett men var fortfarande hur trött som helst så jag slängde över honom i min säng och passade på att lägga mej jag med, det tog sin lilla tid innan vi somnade igen och tillslut så satte jag på musik och strax efter det slocknade han direkt och sov en timma till, sen ringde syster och väckte oss. jag var fortfarande helt död och hade gärna legat kvar och sovit större delen av dagen men han fick lite mat och turligt nog för mej så somnade han om igen och sov en halvtimma till. Sedan var det dags att slänga på honom kläder för att åka in till stan, jag hade faktiskt lovat henne avv vi skulle byta ut kedjan till halsbandet så jag fick lite dåligt samvete för att jag inte åkt tidigare. Tog bilen inne och var där strax efter fyra, det blev en tur in på guldfynd för att byta kedjan, syrran passade på att köpa en försenad dopresent och sedan gick vi till H&M. Det är verkligen farligt att gå in och titta på bebiskläder för man vill bara köpa allting, sås underbart söta och självlart slank det med några fler saker hem denna gången också så snart måste jag ta en tur till Ikea för att köpa en ny byrå hans börjar bli lite väl liten.

Vi begav oss sedan iväg till Allum efetrsom jag hade tittat ut en sparbössa som jag verkligen fastnade för och eftersom han inte fick den igår så passade jag på att köpa den, en flodhäst, hur söt som helst och den var slut inne i stan. Det blev även en sväng in på åhlens för att syrran skulle ha en skiva och jag hittade barnkläderna, hade helt glömt bort att det finns barnkläder i den affären också men det är för att jag aldrig är där inne, fast dom sötaste hade han ju redan fått igår men ändå lyckades jag få me mej lite hem därifrån också.

Lyckades inte ta några bilder idag heller får sätta en lapp i pannan på mej så att jag kommer ihåg att plocka fram kameran ialal fall en gång varje dag för det finns så mycke som man kan försöka fånga på film, inte säkert att man får med alla saker men att bara ha bilder på charmtrollet är underbart, han är inte ens ett halvår än och jag har redan hur många som helst, undra hur många jag komemr ha sen när han blir ett :): Måste framkalal dom också så att jag kan sätta upp dom på väggen, tycker det är så kalt här utan bilder på honom men jag får skylla mej själv eftersom jag aldrig tar tag i det här med framkallandet.
Otroligt synd att det inte är nu som jag går på fotokursen i skolan, tänk om dom bilderna jag har på Tilde kunde vara på Elliot istället, tänk om jag kunde få fota min lilla skrutt med en riktig kamera och kunna framkalla bilderna själv. Kunna få se när negativen blivit framkallade, kunna välja ut vilken bild jag vill ha förstorad, hitta den rätta skärpan och sedan belysa pappret, sedan att se den stora förvandlinge, vad vätskorna kan göra med ett papper som fortfarande ser tomt ut. Att få fram en bild på det, att kunna få göra detta för att få bilder på sin lillaprins tänk vilken lyx det hade varit. Dags att spara ihop till en riktigt kamera nu, har tjatat om det i flera år men dom är ju inte speciellt billiga och jag får aldrig tummen ur att börja spara ordentligt så att jag kan köpa den själv men nu så är det faktiskt dags.

Det blev en hel del text idag känner jag, skulle nog kunna skriva mycke mycke mer men det får räcka nu ska se om jag kan hitta några söta bilder på lillgrabben som jag kan slänga in :)


Massor att göra men ingen ork . .

Jag kan ju inte direkt påstå att jag är mycke piggare idag, det blev ingen mer sömn imorse för han kände inte alls för att somna om så jag fick snällt gå upp ur sängen efter en stund. Men nu ligger han och sover middag så jag passade på att duscha. Det känns ju lite frestande att gå och lägga sej men gör jag det kommer han säkert vakna efter bara några minuter. Måste nog försöka ta tag i disken eller nått istället för det är otroligt mycke disk eller kläderna kanske, vore nog smart att hänga in dom i garderoben nu när jagh inte har någon mer som hjälper mej att dra i dom.

Tappade helt vad jag skulle kunna skriva om mera så det får räcka såhär. Dags att försöka göra lite nytta innan han vaknar och vi ska göra iordning oss för att åka in till stan och möta min syster.


Morgon pigg och försöker äta upp min kamer...

img_7703 (MMS)

Morgon pigg och försöker äta upp min kamera samtidigt som jag fotar. Han är helt underbar och man kan ju inte annat än att bli glad även om jag fortfarande är hur trött som helst :) Men förhoppningsvis somnar han om snart igen men tills dess får vi ligga här och mysa :)


trötter . .

Jag har fortfarande inte fått specielt mycke gjort här hemma, packade upp doppresenterna och ska ställa upp dom på en av mina hyllor snart i väntan på att dom fyrkantiga hyllorna ska komma upp på väggen för när dom är uppe flyttar jag nog dit dom. Får se hur det blir sen ska nog hitta ett bra ställe för dom.

Jag måste försöka röja mera sen, egentligen är det inte så mcyke att göra mest kläder som ligger och dräller som behöver flyttas bort och hängas in i garderoben men man ska ha orken till det också.

Tror jag ska gå och lägga mej om en liten stund, har haft huvudvärk nu hela dagen som säkerligen beror på stress och för lite sömn, hoppas bara att jag får sova hela natten utan att han vaknar för mycke eller för tidigt men den lille underbaringen är rätt så bra på att somna om igen efter han fått mat fast iblnad tar det väldigt lång tid.

Morgondagen bjuder nog på en tripp in till stan eftersom systers halsband gått sönder så det ska bytas, hoppas bara att det går men det borde det göra. Sen vet jag inte vad jag ska göra mer måste nog fösöka ta tag i hemmet imorgon med, kanske hälsa på på jobbet får helt enkelt se vad som händer, skulle inte bli förvånad om jag bara sitter i soffan nästan hela dagen. nee får helt enkelt se vad som händer imon. Snart dags att slänga in nya bilder på Elliot men jag har blivit så dålig på att ta bilder nu, måste ha framme kameran mera igen speciellt nu när han står på alla fyra och gungar och slänger sej fram och tillbaka. Ska kolla igenom alla bilderna jag har med och bränna ut dom på skivor ifall något händer med datorn sen är det dags att börja framkalla bilder med, kommer ha fullt upp om jag ska göra allt det för att gå igenom över 1500 bilder på en seg dator är inte världens lättaste.

Att försöka somna nu var inte världens lät...

img_3392 (MMS)

Att försöka somna nu var inte världens lättaste, tänk om man kunde göra som lillkillen och somna hur som helst :)


Dopet . .

Nu är världens underbaraste lilla grabb döpt och gud va jobbigt det var att försöka få iordning allting i tid. Jag är ju inte direkt den som är känd för att börja med saker och ting i tid och förbereda/planera så att man vet att allt blir bra utan jag gör allting i sista sekunden. Så självklart blev det så denna gången också, satt halva dagen igår och bakade tårtor som enligt mej inte alls blev speciellt bra men dom verkade gå enr ialla fall om dom nu inte bara åt för att vara trevliga det vet ju inte jag. satt ialla fall uppe halva natten, tror att jag gick och la mej vid halv två för att bara sova några timmar och sedan gå upp vid sex igen för att fortsätta med muffins och tårtan som inte hanns med. Om det blir något mer dop någongång så ska jag nog försöka fråga andra om dom kan hjälpa mej.

Men jag var ju sen som vanligt och hade inte ens börjat göra iordning mej nör klockan var tio och det var då vi kunde få komma in i kyrkan men som tur var så var änglarna Kristian och Rebecka där så dom kunde3 komma hit för att hämta bilen och börja köra saker fram och tillbaka medans jag försökte bli klar. Tror att rebecka kom och hämtade mej tjugo i elva och då hade redan en hel del av dom som skulle komma kommit och jag helt hyperstressad sprang in i kyrkan utan att hälsa ordentligt på någon eftersom han skulle bytas kläder på. Hann slänga iväg ett snabbt "hej, jag måste bara byta kläder på honom" till hans pappa med familj. Borde hälsat lite bättre på dom då med tanke på att jag inte träffat dom innan men så otroligt hyperstressad som jag var så blev det som det blev. Men dom kom in i rummet lite senare så vi fick hälsat.

Som vanligt hade jag ingen aning om hur jag skulle bete men eftersom jag inte alls tycker att att stå i centrum eller synas så jag försökte hålla mej så långt borta från alls som jag kunde, inte världens smartaste kanske men så blev det ändå. Själva dopcermonin var väldigt fin och precis innan så somnade lillskrutten i sin pappas knä och lyckades faktiskt sova sej igenom hela alltet. men det syntes på honom att han var hur trött som helst för han satt hos honom med väldigt tunga ögonlock som ramlade igen ibland och det tog ett tag innan dom öppnades för att tillslut fortsätta vara stängda och inte öppnas förrän precis innan själva högmässan var slut, perfekt tajming med uppvaknandet ialla fall :).

Jag skulle nog kunna skriva en hel roman om vad som hände under dopet och om hur det var men jag tror inte att någon skulle vilja läsa igenom det. Lite synd bara att jag inte har en enda bild eftersom jag inte hann säga till någon att ta kort med min kamera mitt i all stressen :( men förhoppningsvis kan jag få det skickat till mej annars får jag ta med mej mitt usbminne när jag hälsar på dom som fotade så att jag får med dom hem.

Är ialla fall väldigt tacksam att det kom så många som det gjorde inte för att jag hade varit mindre tacksam om det kom färre men jag är glad att det gick så bra som det gjorde, hade ju ingen aning alls innan hur det skulle bli men allt var hur bra som helst. Är även väldigt glad för all hjälp som jag fick med mat, disk, städning osv utan er hade det aldrig fungerat :)

Nu ska jag ta något att äta eftersom jag knappt ätit något alls på tre dagar sen ska jag nog göra som Elliot, gå och lägga mej innan jag måste ta tag i mitt hem som ser ut som en bomb har slagit ner, det brukar inte vara världens finaste här men nu är det verkligen katastrof, får se hur lång tid det tar innan jag har ordning här hemma. Måste även skriva upp vad han fick av vem nu när jag fortfarande kommer ihåg det så att det finns någonstans för honom att se när han blir äldre om han vill det.

RSS 2.0