Babymassage . .

Igår var dte dags att börja med babymassagen på Minna och ovanligt nog så kom jag faktiskt iväg i tid, hade tänkt ta vagnen som gick innan så att jag skulle komma tidigare men det hann jag ju självklart inte så dte fick bli den vagnen så att jag kom dit precis i tid och konstigt nog så kom vi dit samtidigt alla fyra. Vi gick in och packade av våra så bebisar deras varma overaller och la dom på mattorna innan vi började prata om allt möjligt.

Fick lite information om själva massagen innan det var dags att ta av dom och massera våra små nakenskruttar, var lite orolig över att han kanske skulle kissa eftersom det inte är så lätt att styra men jag klarade mej, får försöka ta med mej extrakläder till mej också varje gång ifall det skulle hända. Han var väll inte jätteförtjust i massagen heller men allt var ju nytt och det var inte riktigt som när jag smörjer in honom, dessutom hade han blivit insmörjd precis innan vi åkte hemifrån men han var ändå hur snäll som helst. Efter blev det fika och tjöt om allt mellan himmel och jord som har med dom små att göra. Blev kvar där ett bra tag och öppet hus hann börja innan vi kom därifrån och det är en hel del som går där men dte lär ta ett tag innan jag slappnar av tillräckligt där för att prata med dom, har ialla fall kommit så långt nu att jag pratar utan problem med dom i gruppen.

Nästa vecka är det dags för ännu mera massage och då blir det ännu en kroppsdel som ska masseras, hoppas att han är på bättre humör då. Undra om jag kanske kan få dom andra att gå med på att ta ett kort på alla barnen tillsammans, hade varit kul att ha en sån bild som minne senare.


Måndag . .

Nu får jag snart ta och skärpa mej, kan inte sitta inne hela dagarna måste försöka komma ut men idag skulle vi faktiskt åkt och handlat men så blev det inte heller för pappa ringde lite väl sent så handla får jag göra imorgon istället. Blir nog en tripp in till stan också om jag orkar, måste försöka ta mej ut på förmiddagen för att posta brev så vi får se vart jag hamnar efter det, vore ju ganska smart om jag utnyttjade månadskortet nu när jag faktiskt köpte ett.

Lillskrutten har varit smågrinig idag också och jag vet inte riktigt vad som är felet men förhoppningsvis är han bättre imorgon, tror han ahde lite ont i magen idag också för han bajsade inte alls som han gjort innan så det spelade nog också in en del och att gå och lägga sej gick inte alls bra idag, stackars liten som inte är på topp just nu men imorgon slutar vi med skorvsalvan ialla fall vet inte om det kan bero på den även om allt skorv inte är helt borta så blir det inget mer av den utan vi får prova något annat istället.

Strax dags för mej att gå och lägga mej också, kan inte vara uppe hela kvällen speciellt inte om jag ska försöka gå upp lite tidigare än vanligt imorgon även om vi faktiskt går upp hyffsat tidigt nu för att han vaknar tidigare än vanligt men jag ska orka ta tag i saker när jag gått upp också. Hoppas på bra väder så att jag känner mej mer motiverad att gå ut.


Lördagen och söndagen . .

Större delen av helgen har spenderats i soffa, jag har verkligen inte haft någon lust att göra något alls så då har vi hamnat här, fast han har spenderat större delen av tiden på golvet.

Igår var en riktigt dålig dag för mej för jag orkade inte göra någonting alls och var jättetrött hela dagen men vi satt och lekte en stund på golvet och han var vaken nästan hela dagen så humöret var inte helt på topp där, men kvällarna är underbara för då är han alltid glad ligger och ler och skrattar åt allt möjligt. Kom ialla fall i säng vid elva tiden så det blev ingen jättelång dag.

Idag har orken varit lite bättre men inget har blivit gjort fär det, måste försöka ta tag i allting imorgon för det är verkligen kaos hemma, förhoppningsvis är det bättre väder imon med så att vi kan gå ut på promenad för jag behöver posta brev. Men för att återgå till dagen så har han inte alls varit på bra humör, väldigt gnällig hela dagen och inte viljat göra något alls, inte leka, inte mysa ingenting. Lyckades få honom att sova en liten stund sen var det samma sak igen men nu ikväll fick vi myst en stund ialla fall och det blir nog mer imorgon bitti eftersom jag flyttar över honom till min säng på morgonen. Det bästa just nu är att smörja in honom då är han som gladast så förhoppningsvis kommer det gå bra med massagen sen också =)

Så som sagt ingen händelserik helg alls, måste bättra mej med att göra saker, får se om jag kanske ska åka och handla imorgon se om jag kan hitta roliga saker att köpa ia ffären, har några planer på vad jag vill ha men jag har inte bestämt mej än för om jag ska köpa det eller inte, sen måste jag ta en sväng till restaurangen i vecka också och prata med chefen om pengarna, skulle behöva ha dom nu snart.

Strax dags att nana innan jag blir för trött för är jag det blir det bara jobbigare att vakna på morgonen när han är hungrig.

Minna återträff . .

Äntligen så har Minnagruppen kommit igång igen och jag kommer ha en dag i veckan som jag har något fast att göra i ett par veckor framöver. Finally, har väntat på det för nu känner jag att jag kanske kan få lite struktur på vardagen så att dagarna inte flyter ihop lika mycke som dom gjort.

Vi hade ialla fall återträff i torsdags och jag skulle åka uppifrån mamma, inte världens bästa väder att åka i eftersom det både hade regnat och snöat vilket resulterade att precis allting där uppe var slask. Kom iväg lite sent men jag kände att det var bättre att komma dit lite senare än att inte åka dit alls så jag fortsatte köra. Blev lite strul när jag kommit in till stan och dom ringer när jag är ungefär tio minuter ifrån och frågar om jag är påväg, vilket jag säger att jag är sen helt prötsligt börjar någon tuta och jag får som vanligt lite småpanik av det speciellt när jag redan är stressad men det slutar efter en stund och så kommer jag in förbi olskrokstorgetså tutar det kostant och jag får ännu mer panik eftersom jag inte vet vart det kommer ifrån samtidigt som jag har mamma i telefonen konstaterar vi att det troligen är min bil som tutar vilket gör att jag får ännu mera panik, svänger in på första bästa gata jag ser, slänger mej in på en parkering och har lagt på en stund innan. När jag väl står där tutar bilen fortfarande så det enda jag kan göra är att stänga av den, ringer upp henne och frågar vad jag ska göra och ommer på att det bästa är att ringa min morbror så först ringer jag till minna för att säga att jag blir sen, sedan ringer jag min morbror och han säger att jag antingen måste ta bort säkringen eller dra ur kabeln och efetrsom säkringen hade annat kopplat till den också så ringde jag pappa och frågade vart kabeln satt. Hittade den tillslut och drog loss den sen var det dags att försöka navigera sej till lokalen och jag kom bara en halvtimma sent eller nått men som tur var så sov han i baksätet under hela kallabaliken.

Enda pojken var han också och dom hade redan börjat med sina förlossningsberättelser så jag fick höra en ialla fall innan det var dags för min tur och det blev väll inte så bra berättat men dom fick höra en del ialla fall innan det blev fika och ännu mera prat. mysigt att träffa dom och att få se bebisarna, se hur små dom var och han var en riktig jätte jämfört med dom andra men så var det en som inte var där men jag tror inte hennes tös är större än honom och om hon skulle vara det är hon nog inte mycke större även om hon vägde mer när hon föddes.

Det blir inget mer skrivet om detta just nu för jag har en missnöjd liten pojk på golvet som börjar bli lite småhungrig och vill ha massa uppmärksamhet så jag får ta och ägna lite tid åt honom en stund nu.

Busungen <3

img_6807 (MMS)

Busungen <3


9:e Mars

Mina storslagna planer om att försöka gå ut och gå idag blev det ju inget av pga vädret. Usch inget roligt att vakna upp och se massa snöflingor utanför fönstret speciellt inte när det varit så bra väder dom senaste dagarna nu, dessutom låter det som om det blåser storm utanför får hoppas att det blir bättre väder imorgon.

Morgondagen bjuder ialla fall på hemresa eftersom vi ska på Minnamöte, skönt att dom börjar igen så att jag har lite saker att se fram emot nu ett par veckor framöver, sen har dom ju träffar ungefär som öppna förskolan så när jag fått reda på vart och vilka dagar dom är blir det nog besök där också. Ska ialla fall vara där nere halv två imon så vi måste försöka komma härifrån strax efter tolv, får se hur det går men dit vill jag verkligen komma i tid.

Just nu ligger lillskrutt brevid mej i soffan och är egentligen jättetrött men somnar inte ordentligt, han har tagit några väldigt väldigt korta powernapar innan och nu behöver han bara vara vaken i en halvtimma till eller nått sen ska han få mat och gå och lägga sej och förhoppningsvis sova ialal fall nästan hela natten igen =)

Sovdags . .

Nu har lillskrutt gått och lagt sej, tror nog att han var rätt så trött även om han låg och var hur glad som helst när jag bytte på honom och smörjde in honom. Det är så skönt att han är så lätt att lägga, det brukar oftast räcka med att lägga ner honom i sängen och ge honom kossan så somnar han själv efter en stund, men vissa gånger måste han ha nappen också och några få gånger måste jag vara med honom tills han somnat. Underbara lilla unge som växer otroligt fort, hoppas att han håller sej liten ett tag till ialla fall inte växa för fort för då hinner jag inte med.

Det är nog dags för mej att gå och lägga mej strax också så att jag får sova lite ialla fall, vet inte hur han kommer sova nu inatt när vi är här uppe igen, hade kommit tillbaka i rutinerna hemma men nu när vi inte är på samma ställe blir det nog lite värre.

Vad morgondagen ahr att bjuda på vet jag inte ännu, inga planer alls får se om vi håller hos här eller åker någonstans. Funderade på om jag skulle försöka mej på att ta en promenad till Edet imorgon men jag vet inte riktigt om jag orkar, att gå dit är väll inga problem direkt men att sedan gå hem därifrån igen usch njae en promenad på närmare två mil är väll lite attta i kanske. Men vi får se vad som händer, någon form av träning ska det förhoppningsvis bli på ett eller annat vis.


Skruttnisse . .

Skruttnisse ligger i vagnen och nanar, tror nog han kommer vakan om en liten stund för det är snart dags för mat och han är inte den som missar maten eller glömmer av att han ska äta.
Tänkte att jag skulle hinna slänga upp lite bilder på honom, har så otroligt många men ändå alldeles för få, måste bli bättre på att ta kort! Har ingen ork direkt att kolla igenom korten innan eftersom dator är deg och det är som sagt måånga bilder så jag hoppas att det blir bra kort som kommer upp och inte dom allra suddigaste.

















Det blev några bilder ialla fall =)

Promenader . .

Nu råkade det bli en lite väl lång paus här igen och det var inte riktigt meningen men när jag kommer hem till mej så känner jag inte för att starta datorn och då blir det inget bloggande. vet att jag hade saker som jag tänkt skriva i slutet på förra veckan men jag minns inte alls vad det var så det var nog inget viktigt.

I helgen blev det ialla fall massa promenader. Började i lördags med att jag ringde pappa och frågade om han ville följa med ut och gå eftersom det var så otroligt fint väder ute. Han kom dit efter ett tag med syster och vi började gå iväg mot bergsjön för att titta på hennes nya lägenhet. egentligen är det inte alls långt att gå dit men med min superdåliga kondition så kändes det jättelångt speciellt den sista hemska backen upp till huset usch inget kul alls. Men lägenheten var ialla fall fin, inte riktigt som jag trodde men jag hoppas dom blir nöjda där. Kom ialla fall hem igen efter ungefär tre timmar eller nått, tro nu inte att vi gick så långsamt för det gjorde vi inte, tog ju ett stop i lägenheten som blev hyffsat långt och sedan gick vi till lidl och handlade lite eftersom jag knappt hade något hemma och kände att det kan vara bra att ha lite hemma ialla fall. Nu tappade jag bort mej i vad jag skulle skriva om.

Bestämde mej ialla fall för att jag skulle gå ut och gå på söndagen om det var bra väder och det var det så efter att ha frågat om sällskap som inte hade tid så bestämde jag mej för att gå ut själv en sväng och det blev npg ungefär en entimmars rundtur rutn större delen av norra kortedala på ett par kilometer, vet inte hur långt jag gick eftersom stegräknaren inte fungerar ordentligt men den visade en hel del steg ialla fall. Var helt slut när jag kom hem eftersom det både var varmt hemma och jag råkade gå så att alla uppförsbackar kom på hemvägen men efter lite vilande ringde jag pappa och frågade vad han gjorde. Då ville han också ut och promenera så efter att vi samlat oss och ätit lite så gick vi ut på en promenad igen som blev lite längre denna gången, tror jag. Och den också på ett par kilometer, ca en timma där med så sammanlagt gick jag nog närmare en mil, kändes otroligt skänt att vara ute och gå men igår var jag helt slut pga det orkade inte göra något alls.

Tycker att det är så otroligt mycke mer motiverande och härligare att gå runt med vagnen, tänk att jag behövde skaffa barn för att komma ut på promenader, då är det illa men det lär bli fler promenader. Hade tänkt gå ut idag också men det blev inte så, åkte upp till mamma och när jag väl kom hit så blev det inte att vagnen kom ut ur huset ige. Satsar på att gå ut imorgon istället för jag hoppas det är lika bra väder då.

det känns verkligen som om våren har kommit nu men man ska väll inte säga för mycke för rätt som det är kan snön ramla ner från himlen igen. men jag hoppas hoppas hoppas att vädret håller i sej och att det går mer och mer mot våren nu.

Dom senaste dagarna . .

Har verkligen varit jätteseg dom senaste dagarna och knappt orkat göra något alls så därför har det blivit lite dåligt med uppdateringar här. Kan väll egentligen inte säga att jag är mycke piggare idag men lite bättre är det ialal fall fast jag skulle nog egentligen behöva sova många många timmar till innan jag känner mej riktigt pigg, får se om jag kan få in mina rutiner sen igen när jag kommit hem.

Igår var vi ialla fall en sväng i Edet, tog lite längre tid än väntat varför vet jag inte riktigt och från början hade jag tänkt att jag kunde gå runt en sväng också men få sjutton va kallt det var ute, trodde jag hade tagit på mej tillräckligt mycke kläder men det hade jag verkligen inte, skulle haft på mej sju lager till kändes det som. Så promenaden där fick ställas in. Blev bara lite runtåkning innan vi åkte till ica och gick runt där ett bra tag och sedan apoteket.

Idag har det inte hänt speciellt mycke, funderar på om jag ska baka citron och limepajen snart eller kanske göra fruktsallad, men fruktsalladen får nog ialla vänta tills jag vet att mamma är påväg hem, om det nu blir av att jag gör den. Brukar ju planer att göra massa saker som sen aldrig blir gjorda. Får se om jag kanske orkar träna lite sen, har inte gjort det på två dagarn nu, eller om det t o m är tre känns inte bra men har man ingen motivation till det är det inte konstigt att det inte blir av.

RSS 2.0