Tröttare än tröttast

Fy sjutton va trött jag är och att försöka hålla sig vaken på kvällarna är ingen ide alls utan jag har varit tvungen att gå och lägga mig redan kl tio. Förstår inte riktigt hur jag kan vara så trött jag får ju faktiskt sova till åtta på morgonen. Men jag har nog fortfarande inte vant mig vid pluggandet. På tal om det så får jag skärpa mig nu, har två prov i veckan och inte direkt pluggat till dom alls och jag tror inte det går speciellt bra då. Ska sätta mig imorgon och skriva ut alla power pointerna och kolla igenom dom samt sätta mig och läsa igenom sidorna en gång till. Jag hoppas bara att tottisen håller sig lugn så att jag hinner läsa och kan försöka koncentrera på det också. För att försöka läsa samtidigt som han springer omkring och gör bus är ingen ide då stannar informationen verkligen inte kvar i huvudet.

Får se om jag orkar hålla mig vaken lite längre än vanligt idag eller inte. Om inte så blir det natti natti snart :).

Oh glömde nästan busungen va hur underbar som helst idag och vi lekte i tältet så att han gapskrattade hur mycke som helst. Mys! <3


Massa prov . .

Usch vad jag kommer behöva läsa mycke nu dom kommande dagarna då dom lagt proven i nästan alla ämnen under samma vecka så det blir en hel del pluggande den närmsta tiden. Hur jag ska hitta tiden till det vet jag faktiskt inte men kvällarna kommer ju bara bli läsande även när Elliot sover på dagen dom dagarna jag är hemma sen blir det nog en hel del läsande på bus/spårvagnen också för att hinna med. Jag hoppas verkligen att det jag läser bestämmer sig för att stanna kvar i huvudet och inte springa iväg ut direkt somd et känns som det gjort innan. Alla saker från alla lektioner och det som jag läst i boken är helt borta och hur sjutton ska man klara av proven då. Skärpning skärpning nu lilla hjärnan låt informationen stanna kvar ialla fall ett litet tag till så att jag klarar av mina prov!

på tal om hjärnan fick jag klart psykologiläxan idag, den tog egentligen inte speciellt lång tid alls att skriva men jag vet ju inte alls om det blev bra eller inte och så måste jag publicera den så att alla i kursen kan läsa, vilket jag egentligen inte har någon lust med alls men det ska väll bli bra det med. Förhoppnigsvis sitter min syster och läser igenom den nu så att jag får någon vettig åsikt innan jag skickar iväg den för är den iväg skickad finns det inget återvändo.

Jag känner att jag skulle behöva gå och lägga mig rätt så snart också för att orka med morgondagens lektioner och jag kom just på att jag inte räknat någon matte alls vilket inte är speciellt bra så nu ligger jag verkligen efter, blir att räkna massor imorgon under räknestugan så att jag kommer ikapp, har ju ingen lust att ligga efter där också då vi snart har prov där med.

Nä nu ska jag ringa och terrorisera syrran om hon inte svarat på mailet än så att jag kan gå och lägga mej sen.

Sherlock Holmes . .

Idag blev det bio, lite sådär i sista sekunden då biobiljetterna går ut imorgon och mamma och sara inte är dom snabbaste på att komma iväg, kan ju inte säga att jag är speciellt snabb heller men denna gången stog jag och väntade ett bra tag på dom. Men det hör egentligen inte hit, vi såg ialla fall den nya Sherlock Holmes filmen som hade sina stunder fast jag tycker nog den förra va bättre. Men i det stora hela var filmen bra tycker dock att det va lite väl mycke slowmotion scener men det ska tydligen vara så i dom filmerna.
Det var iallafall kul att gå på bio igen, minns inte när jag gjorde det sist, dock fryser jag alltid på biograferna så det är ett litet minus.

Annars har dagen spenderats hemma, har suttit och läst igenom flera utan böckerna och förhoppningsvis lyckats lista ut hur jag ska skriva psykologiuppgiften, mycke med syrrans hjälp så ett stort tack till henne. nu måste jag bara ta tid och verkligen skriva den jag har ju som sagt inte så lång tid på mej men det ska nog bli bra tillslut.

Tandläkaren . .

Idag var elliot iväg på sitt allra första tandläkarbesök och det gick hur bra som helst. Han satt i mitt knä hela tiden när hon pratade om hur man ska borsta vad dom inte bör äta/dricka och han öppnade till och med munnen så att hon fick titta lite på hans tänder. Blev väldigt förvånad när han gjorde detta. Men att välja tandborste va lite svårare han visste inte riktigt vilken han skulle ta men tillslut blev det en grön, det va påväg att bli en rosa men han ändrade sig.

Nästa tandläkarbesök är när han fyllt två, tänk att dom har sån superkoll på tänderna redan från början. Väldigt bra tycker jag faktiskt så nu får vi se till att sköta hans små bissingar.

Bakbok =)

Jag hittade en underbar bok idag i bokhandeln, ingen vanlig bok dock då jag inte har tid att läsa på böcker på dagarna och kvällarna ägnas åt skolböckerna. För att komma till saken var det en kak/bak bok med massa goda recept så förhoppningsvis hinner jag baka lite grann här hemma på dagarna så att lite kan provas på. Måste dock skaffa mej en köksvåg eftersom väldigt mycke i recepten står som vikt och utan en våg är det inte så lätt att baka dom. Så är det någon som har tips på en bra billig köksvåg tar jag tacksamt emot detta.

Matte idag i skolan och det gick väll sådär, koncentrationen låg inte på topp men jag fick nerskrivet allt som han gick igenom och förhoppningsvis stannar en del kvar i huvudet också så att jag inte behöver plugga det alldeles för mycke. Ska sätta mej och läsa igenom min psykologibok idag eller imorgon för att klara av den läxan som säkerligen är hur enkel som helst bara man förstår den men då jag inte var med på senaste lektionen och inte har läst psykologi på evigheter så är det inget som är lätt osm en plätt nu. Dessutom är det massor med hjärnan också och den kan jag ju säga att jag inte är någon höjdare på alls men det ska nog gå tillslut, har ett par dagar på mig att bli klar med den. Dock inte så många som jag kanske hade behövt.

Tottisen har börjat slänga sej ner på golvet nu också när han blir arg och bara ligger där och skriker, detta varvar han med att gå iväg från mej och vara hur arg/ledsen som helst så man vet aldrig vilken reaktion man får när han inte får som han vill. En riktig liten trottsig hulligan ;) Men han är underbar ändå älskade lilla skruttisen.

Tiden springer iväg . .

Ännu en vecka har sprungit förbi, eller mjae en hel vecka är det ju inte än men en skolvecka är klar. Blev dock inte så mycke skola som det borde blivit då vi varit sjuka men jag fick ialla fall startat  och avslutat veckan med skola. Nu är vi friska igen båda två vilket känns hur bra som helst, inget kul alls att vara sjuk men vad gör man, det finns ju inte nått att göra åt det.

Jag känner att jag måste sätta mig och läsa igenom alla böcker någon dag nu snart och räkna lite matte, disiplinen ligger tyvärr inte på den nivå den borde göra men jag ska väll få igång allt ordentligt snart hoppas jag.

Som vanligt försvinner alla tankar och ord när jag väl sätter mig här och ska börja skriva. I helgen blir det ialla fall kalas imorgon på eftermiddagen och förhoppningsvis bio någon av dagarna med då mina biobiljetter går ut alldeles för snart och det är ju ingen höjdare att inte ha utnyttjat dom. Men men får se hur helgen blir allt är inte skrivet i sten än :)

Trött och seg . .

Herrejösses va trött jag är, har inte sovit ordentligt nu på flera dagar men det känns skönt att han har blivit bättre nu. Dock känns det inte bra att vara hemma från skolan men jag tror inte jag hade orkat sitta och lyssna idag utan jag hade nog somnat under lektionen. Ska se om det kommer något mail från läraren snart där det står vad dom gått igenom. Sen får jag sätta mej och försöka läsa igenom boken och kolla igenom resten av böckerna till imorgon. Måste sätta mej och räkna matte med, inget jag ser fram emot.

Skrutten ligger här och sover nu, humöret har gått väldigt mycke upp och ner på honom men det är ju inte konstigt när han varit sjuk. Ska försöka röja här hemma också, känner att det behövs en storstädning efter sjukperioden för att allt ska kännas bra igen.

Bjuder på en bild från igår då tottisen provar sin onepiece från faster Jenny :)


Kräksjuka :(

Just nu önskar jag att jag hade en tvättmaskin, det hade verkligen behövt då badkaret får agera det istället.

Stackars prinsen har blivit kräksjuk :( inget roligt alls då han vaknar upp helt hysterisk och kräks, har fått byta sängkläder många många ggr redan och fler lär det bli. Dock har alla hans sängkläder tagit slut så nu blir det massa provisoriska lösningar. Jag hoppas verkligen han får sova en stund nu men allting kommer upp t o m vattnet han dricker kommer upp bara några minuter efter.

Det blir ingen skola för min del imon iallafall så jag får sätta mej och läsa igenom och försöka göra uppgifter hemma. Rätt skönt ändå att man faktiskt skulle kunna läsa just dom kurserna på distans så att allt finns hemma.

Ska se om jag kan gå och lägga mej nu också så att jag kanske kan få nån sömn inatt jag med.


Klätterapa ;)

Bilden behöver väll egentligen ingen beskrivning :P


Låånga dagar . .

Herrejösses va klockan går långsamt, hade jag bara gissat nu hade jag trott klockan va åtta och det snart va läggdags och inte bara fem som den faktiskt är. Det här är verkligen nackdelen med att gå upp tidigt på morgonen, jag va hur pigg som helst både när jag va i skolan och gick hem därifrån.

Nu är min lilla dj igång här märker jag för volymen på stereon höjdes en aning och hade han haft tillgång till tangentbordet hade det nog bytts musik rätt så flitigt. Tydligen är det hip hop och Fronda som ska lyssna på till maxvolym, inget mej emot men jag vet inte vad grannarna tycker om det :P.

Måste försöka rycka upp mej strax och laga mat till oss, blir nog en variant av resterna från igår för att förenkla det så mycke som möjligt tror jag. Ska även sätta mej och kolla igenom skolböckerna senare för att se vad vi kommer gå igenom under nästa lektion så att jag vet det.


Happy boy :)

Tottisen klappar Lilla mini hos mormor <3


Skola, skola, skola . .

Konstigt nog längtar jag till nästa vecka, troligen för att det blir mer struktur på lektionerna då och att dom håller den tiden det är sagt istället för att sluta alldeles för tidigt eftersom vi ändå inte får något mer än information om fugo och kursen. Fick även bekräftat att mina böcker har skickats iväg så jag hoppas verkligen att dom kommer fram imon om inte så kommer dom ju på måndag men det är egentligen lite för sent, i så fall får jag försöka springa till posten innan jag ska till skolan och hämta ut dom och det tror jag inte jag orkar. Det är ju "bara" 9 böcker så dom väger nog en hel del tror jag och att släpa med sej det fram och tillbaka till skolan är inget jag känner för.

Idag hade vi ialla fall psykologi och matte och matten känner jag redan nu att den inte alls kommer gå bra men jag får göra det bästa av det och usch vi har ju nationellt prov i matten också det hade jag helt glömt av det blir helt enkelt massa plugg denna terminen. På tal om plugg så känner jag att jag ligger väldigt mycke efter med tanke på att det va ett tag sen jag pluggade sist så det blir nog att sätta sej på kvällarna och kolla igenom mina gamla skolböcker så att jag har lite koll på saker och ting.

På måndag är det dags för första riktiga mattelektionen och det är ju inget jag ser fram emot direkt men förhoppningsvis så förstår jag något iallafall istället för att sitta som ett stort frågetecken.

Snart dags att sova också så jag orkar upp imorgon då det är dags för förmiddagslektion igen och geografi jippie tjoho, hum. Men det kan inte gå sämre än på gymnasiet för läraren kan ju defenitivt inte vara sämre än Torbjörn så det är bara att köra på och hoppas på det bästa. Ska se om jag kommer ihåg att packa med mej träningskläderna också för då blir det en sväng till gymmet efter skolan.

Btw Jennie ring mej! Försökte få tag i dej idag men icke, viktigt viktigt ;)

Snart är det dags igen . .

Jag börjar känna det där suget efter träning nu igen så snart får det vara dags att vandra iväg till gymmet och göra lite nytta. Ska försöka sätta mej nu någon dags och kolla igenom schemat i skolan så att jag kan det och sedan kolla igenom alla träningspassen om jag kan få ihop det på något bra sätt. Har ialla fall tänkt träna pump, dans (troligen zumba) och pilates eller liknande nu så att det blir tre träningspass i veckan men jag vet ju int eän hur saker och ting går ihop sen måste jag ju se till att ha passning hela tiden också beroende på vilket gym jag tränar på för på vissa kan jag ju ta med honom men alla passen går inte att ha på samma ställe.
Usch och fy för krångel men jag ska nog få ihop det tillslut.

Får ta och prata med tjejerna snart också och se vilka pass och dagar dom tänkt gå på, se om vi kanske kan få ihop det så vi går på samma hade ju vart underbart.

Nä nästa vecka då ska allt komma igång för nu är det dags att bli bättre på saker och ting och träningen är en av dom sakerna som jag är riktigt kass på. Ska se om jag kanske kan få lite hjäp av någon att få ihop rtt bra träningschema också så att jag kan träna i gymmet också och inte bara på passen.

Ännu en "första" . .

Då va även första hirtoria lektionen avklarad och den va inte heller på hemsk som den kunnat vara, tydligen va det en kille som hade oroat sej mer än mej för han berättade att han gått hela dagen och funderat ut en bra presentation, men sånt slapp vi som tur var.
Läraren verkar kanon också så jag hoppas att det går bra nu och att jag ska klara mej igenom hela kursen, fick lite nojja när jag läste planeringen och upptäckte att vi ska ha två muntliga redovisningar, inget kul alls men jag ska väll klara av dom också hoppas jag.
Mitt i alla genomgångarna började läraren säga ja det kanske finns någon som läst det här ämnet? Japp! Och kanske det här? Japp! Och kanske det här? Jomenvisst! Så då vet ni redan dom här och dom här sakerna då. Hum ja jo kanske det. Suck mitt minne är verkligen världens sämsta och jag kommer inte ihåg något från nått av ämnena på gymnasiet, lyckat det där. Eller kanske inte. Skärpning! nu får jag ställa om huvudet i plogg mode och försöka minnas allt det där som jag förträngt och skylla mej själv för att jag inte lyssnade speciellt mycke på lektionerna innan.

Imorgon är det dags för psykologi och matte, får se hur det går. Matten är ju inget jag egentligen ser fram emot men känner det som ett måste att ta tag i den nu och klara av den. kommer ialla fall ha sällskap på mattelektionerna men jag vet egentligen inte om jag ska se det som en fördel med tanke på hur det gick sist men underbart att gå med någon man känner <3.

Snart dags att sova så jag orkar med båda lektionerna imon, det blir en lång skoldag då med men det ska nog gå bra tror jag.

Första dagen . .

"första" skoldagen va inte så hemsk som jag trodde den skulle vara men det va ju inte alls roligt att gå upp på morgonen. Kan ju inte säga att jag sov kanonbra inatt heller, vaknade hur många gånger som helst och trodde att jag försovit mej, sen vaknade skruttis mitt i natten också så det gjorde ju inte saken bättre.

Det blev ingen spårvagn till skolan heller med tanke på hur seg jag är på att komma iväg på morgonen så jag lånade pappas bil istället eftersom den redan va upptinad. Kom i tid iallafall och får reda på att läraren är sjuk, suck! Fick iallafall en genomgång på en timma sen rast lika länge innan nästa lektion som blev en timma kortare än det stog på schemat. Underbart att kunna åka hem och vara hemma ungefär den tiden man egentligen slutar och då hann jag även handla lite på vägen.

Är lite lagom trött just nu och funderar på att gå och sova med skruttis innan det är dags att göra middag.


Trötter . .

Jag vet inte riktigt vad jag fortfarande gör uppe, jag borde gått och lagt mej för en timma sen eller kanske två om jag saka orka upp imorgon. Första "riktiga" skoldagen då och jag börjar halv nio, kommer ju vara helt död och inte veta vad jag ska ta mej till, hur sjutton ska jag ta mej igenom en lektion i rättskunskap och direkt efter det företagsekenomi. Börjar fundera på vad jag har gett mej in på men förhoppningsvis ska jag väll klara av det bara jag orkar hålla igång allt läsande.

Jag har fått mitt schema nu och fått lite mer klarhet i allting, lyckades även byta en kurs till kvällskurs så nu är det inga krockar alls i mitt schema och jag kan gå på alla lektioner utan några problem alls. Är alldeles för trött för att skriva just nu känner jag så det blir sägen om en liten stund och ställa klockan på 06:45. Måste verkligen försöka ta mej upp då, får se om jag lyckas utan att väcka skruttisen eller inte.

Wish me luck =)

Förvirrad . .

Jag har fortfarande inte helt kommit i underfund med mitt schema och har jag riktig otur så har jag lektioner på båda skolorna samtidigt men jag hoppas att det ska gå att lösa. Ska höra imorgon om det möjligtvis skulle kunna gå att byta en kurs till kvällskurs för då kan det kanske gå ihop. Sen om dom har allting lika flytande där är det inga egentliga problem, men det tror jag tyvärr inte dom har. Får helt enkelt se imorgon.

Funderar på att ta med mej skruttisen till skolan också för jag vill inte lämna bort honom hela tiden men det beror på hur lång tid det tar. Står i mailet att det är drop in så det borde ju inte ta så jättelång tid. Hum men det löser sej väll. Jag kommer iallafall vara ledig på måndagar och det känns underbart skönt :).

Får hoppas böckerna kommer snart också så jag slipper gå utan böcker på alla lektioner ;). Blir en liten shopping tur imorgon också eftersom jag måste ha block och pennor, får försöka ta mej till allum väldigt snart och se om jag hittar en skolväska också som passar.


Böcker, böcker, böcker .. .

Nu är böckerna till skolan beställda så nu hoppas jag dom kommer i tid, eller hum i tid lär dom väll inte komma eftersom kurserna börjar nästa vecka och det är helg nu men förhoppningsvis finns dom där till andra lektionen ialla fall och förhoppningsvis första i vissa ämnen. Men hua det gjorde lite ont i mig när jag tryckte på beställ knappen eftersom slutsumman blev på några tusen mer än jag hoppats på så nu ska man bara hitta pengarna till det också. Ska försöka ta mej iväg till Allum någon dag också och se om jag kan hitta block, pennor och en väska att ha sakerna i så är allt nästan komplett. Måste försöka leta upp min miniräknare också om jag ska ha någon chans alls att klara av matten, dom lektionerna om några måste jag gå på annars kommer jag inte klara den kursen och det måste jag göra. Tredje gången gillt ;) nästan iala fall hoppade ju av sist jag skulle läsa på komvux.

Förkylningen vägrar fortfarande att släppa, börjar nästan fundera på om det är något annat som jag åkt på men förhoppningsvis försvinner den sen när alla rutner kommer in. Tottisen vet jag inte riktigt hur jag ska göra med än måste ha syrrans schema sen när hon får det så jag vet när hon går i skolan. Dagisplats kommer väll någongång hoppas jag och förhoppningsvis tar det inte allt för lång tid.

Schemat har jag inte fått något grepp om alls eftersom alla ämnena finns med massa siffror ckså och jag har ingen aning om ifall jag ska gå i t ex a1, a2 eller ab. Väldigt förvirrande det där, ska nog göra som syster föreslog och maila till skolan och fråga hur man gör för att utläsa det. Om inte annat får jag nog reda på det på måndag när jag ska dit på introdution. Jag hoppas verkligen inte kurserna krockar men det verkar ju tyvärr inte bättre, kanske kan pussla ihop det på något sätt.

Snart dags att börja träna också, känner att jag saknar det lite grann och ska jag kunna nå min målvikt så måste jag verkligen ta tag i tränandet och försöka sköta maten bättre för den är jag riktigt kass med så snart blir det att börja skriva matschema och se till att följa det.

Kändes lite dumt att inte åka iväg till bushuset idag och träffa alla busungarna speciellt när jag struntade i tvätten men med en trött kille som sov till efter två och en lika trött mamma som inte hade någon energi alls var det inte världens lättaste att komma iväg, det är ett under att vi kom till affären men utan sällskap dit hade det inte blivit av heller. Skärpning!

Imorgon ska vi iallafall ringa och se om Koda är hemma och vill ha besök =) så jag hoppas verkligen att jag har mer energi då än jag haft dom senaste dagarna.

Sometimes . .

Introduktionssamtalet på skolan gick bra och allting där värkar vara väldigt flytande och inga direkta kvar att man måste vara på lektionerna utan kan sköta det mesta på nätet så det går nog att lösa med scheman imon hoppas jag. Sålänge ingen av dom andra kurserna är på tisdagförmiddagar. Men som sagt kan nog lösa det. Måste ringa CSN imorgon också och fråga hur jag ska göra när jag ska studera på två skolor. Sen måste jag ta reda på hur mycket av det som räknas som inkomst så att jag vet vad jag ska skriva på bostadsbidragsansökan.

Mycke att göra imorgon, ska se om vi hinner med en sväng till bushuset också så att det går att slappna av lite och slippa tänka på alla måsten.

Dagen blev iallafall bättre än jag trodde den skulle bli (tack för smset <3). Hoppas bara lillskrutten sover hela natten nu så att inte det börjar krångla igen. Blir nog att stoppa in fingrarna i munnen på honom imon och känna om det kanske kommer fler tänder ;). Dags för mej att sova snart också och jag hoppas verkligen att det allra sista från förkylningen försvinner fort och att det tar med sej huvudvärken för nu har jag ingen lust alls att vara sjuk längre!


Ingen bra dag . .

Just idag känns detta året inte som om det kommer bli kanon men det är ju bara en enda dag och en av dom första också så man vet aldrig. Natten har väll inte varit kanon bara för att dagen blev för lång igår och skruttis inte sovit tillräckligt mycke innan blev natten lidande med en hel del vakna stunder. Och pricken över iet va nu på morgonen när han tappade ljusstaken jag fick som present igår rakt i golvet (i förpackningen) så att den gick i tusen bitar. Nu blir det att gå ut på jakt och försöka hitta en ny, vart jag ska leta vet jag inte än men förhoppningsvis hittar jag den och jag hoppas på att få svar på vart hon köpt den så jakten blir lite lättare.

Ska iväg på introduktions samtal på den ena skolan om två timmar, vet inte alls hur det ska gå och jag börjar få lite ångest över precis allting, som vanligt när jag ska iväg på saker. Får se om det släpper snart. Jag hoppas att alla kurser går att pussla ihop så att dom inte är samtidigt för då får jag problem med tanke på att jag måste läsa alla. Och jag hoppas att jag orkar med det, känner mej inte jättemotiverad men jag har inte så mycket till val just nu.

Suck som sagt ingen bra dag idag och då känns allting negativt, får hoppas att det blir bättre sen och att jag hittar en ny ljusstake :).


RSS 2.0