Panik . .

jag fick lite småpanik nyss när jag kom på att jag inte hade betalat mina räkningar än och det inte var speciellt lång tid kvar innan det skulle vara betalt så jag fick springa runt här och leta efetr alla saker som behövdes och det var verkligen tur att jag hade så få räkningar som jag hade så jag hann, hade inte varit kul annars.

Känner att jag bara spottar ur mejj massa ointressanta inlägg nu men det är så det blir ibland kan inte alltid skriva om intressanta saker. Nu ska jag nog vandra vidare in på ellos och se om jag kan hitta kläder att beställa, kan ju vara kul att få lite nytt som jag kan ha på mej senare när jag blivit smal igen =)

Mvc besök . .

Idag var det dags för ännu ett besök på mvc och dom hade tydligen försökt ringa mej halva dagen för att min barnmorska inte var där men med tanke på att jag inte svarat så fick jag ett kort besök ändå hos en annan barnmorska som var riktigt bra. Pratade inte speciellt mycke med tanke på att hon hade annat att göra egentligen men hon frågade lite hur det var och sedan tog hon blodtryck, mätte och lyssnade på hjärtat.

S/f mått: 34 cm (-1 cm sedan sist)
Hjärtljud: 153 bpm

Lite knepigt att måttet var mindre denna gången men det är ju två olika som mätt och det är inte säkert att dom mäter likadant så det är säkert annorlunda nästa gång. Och det lilla hjärtat slår bara snabbare och snabbare nu, det har verkligen varit olika varje gång så man kan ju verkligen inte gå efter det om man vill försöka förutspå vad det blir eftersom det varit nere på 135 tror jag som lägst och det inte var ännu lägre och nu 153 upp och ner som i en bergodalbana.

Fick en ny tid hos min barnmorska nu ialla fall men hon hade knappt några så jag får vänta till den 10:e innan jag kommer dit igen om jag nu kommer komma dit igen man vet ju aldrig den kanske känner för att komma ut väldigt snart. Hade en hel del sammandragningar efter jag slutat jobba som inte var lika trevliga som alla andra men det behöver ju inte betyda något. Väntar ialla fall med spänningoch snart blir det shopping, måste skaffa fler saker :)

Näst sista dagen . .

Idag på jobbet fick jag hur många frågor som helst om hur lång id det är kvar, måånga fler än jag brukar och av personer som inte ens är stamgäster, lite kul att få dom frågorna och märka att folk bryr sej och ser det. Känns riktigt konstigt att jag ska jobba min sista dag på länge imorgon, har fortfarnade inte vant mej vid det och troligen kommer jag hänga där sen också även om jag inte jobbar och vem vet jag kanske får hoppa in och jobba sen också även efter jag slutat.

Får se hur det blir imon, vad som kommer hända och hur jag kommer känna, kommer inte alls ha samma kontakt med dom sen som jag har nu och det känns inte speciellt bra för det finns flera där som jag vill ha bättre kontakt med även efter men det får bli som det blir, ska försöka ialla fall men med tanke på att det är svårt redan nu så kommer det inte bli lättare sen.

Lite ångest över att jag slutar imon men det får bli som det blir.  


Babyshower . .

Igår hade jag min babyshower som inte blev riktigt som planerat men den var änå dur underbar som helst. Jag och tidsplanering är inte bästa vänner och gårdagen var ju ett bevis på det men med tanke på att jag inte sovit på halva natten heller så är det inte konstigt att jag hade svårt att vakna och komma igång när jag väl hade somnat. Fick vänta på att syster skulle komma hit också eftersom hon skulle hjälpa mej att få ordning här hemma men med tanke på att hon var sen och jag inte har speciellt mycke drivkraft själv så kom vi igång lite sent. Fick iallafall gjort en stor del av det vi skulle göra, syster är hur duktig som helst på att städa så hon gjorde det mesta där och jag försökte fixa i köket men där tog det otrolig lång tid och klockan sprang iväg.

Sen började dom trilla in, Emma kom först som vanligt sen Rebecka sen trillade resten in efter en stund och maten dröjde nog närmare en timma, hade en del klart innan så det fick åka fram på bodet medans vi gjorde klart maten. Blev massa tjötande om allt möjligt vet inte hur många disskutioner dom kom igenom med tanke på att jagg spenderade större delen i köket. Men maten blev en hit (hoppas jag) Hörde inag klagomål när dom var här ialla fall och fikat efteråt blev också bra, var inte så många som orkade äta så mycke av det men det gör inget.
Fick en otroligt söt pälsoverall av Rebecka, hur underbar som helst med öron och en liten svans, lite större i storleken men jag får helt enkelt vänta med att ha den och jag ser fram emot det, sen fick jag en filt av syster och en body av mamma, sen blev det inget mer men resten kommer senare och även om det var presenterna jag såg fram emot innan så var det sällskapet som gjorde det till en helt underbar kväll. Är otroligt glad över att jag har dom vännerna som jag har. Även Melanie var med och hon lyckades sysselsätta sej hyffsat bra, jag har ju verkligen inga leksaker alls här hemma och jag hade lite dåligt samvete över det. Får försöka hitta en riktigt fin present till henne när hon fyller år istället och det är inte långt kvar nu.

Känner att jag tappade fokus lite från det jag skulle skriva om. Men det viktigaste att få fram var ialla fall att jag hade en hur underbar kväll som helst och hoppas verkligen att dom andra också hade det, något vi måste göra om snart igen fast då blir det något annat tema =)

Busy day . .

Idag har jag haft en lång och upptagen dag igen. Började imorse mej Minnagruppen som jag stressade till eftersom jag inte alls kom ihåg att jag vaknat av alarmet på telefonen en minut tidigare. Kom ialla fall dit i tid och vi gick igenom dom sakerna vi skulle idag och sedan fikade vi som vanligt men fikan tog lite längre tid än den brukar så mot slutet blev jag riktigt stressad så jag tog fram pengarna, betalade och sedann gick allihop därifrån.

Lyckades komma iväg för att hinna till frisören och väl där blev det färgning och klippning, ser ju lite annorlunda ut nu men inte jättemycke. Sedan gick jag till restaurangen eftersom jag lagt min telefon där för laddning och satt där en liten stund innan jag åkte iväg till Nicole för att fixa naglarna. Blev kvar hos henne rätt länge som vanlligt, hade planer på att gå på stan efter jag var klar men syster var inte helt på den ideen och jag hade ingen lust att gå själv så jag ringde pappa och frågade om han kunde komma och hämta mej så kunde vi äta tacos här hemma. Han kom dit men efter det ändrades planerna.

Ringde syster igen och dom skulle ut och äta, hade pratat om det lite tidigare och sa att jag ville med om det blev grekiskt, spanskt eller thai och dom beslutade sej tillslut för grekiskt så jag och pappa hakade på, hämtade upp dom på vågmästare innan vi åkte vidare till Linné. Inte världens lättaste att hitta parkering en lönefredag men vi lyckades och vi fick faktiskt ett bord på restaurangen som nästan var full. Jag lyckades äta alldeles för mycke mat så jag är fortfarande hur mätt som helst, inte världens trevligaste känsla men det går över. Hade ialla fall en trevlig kväll.

Imorgon blir det att stressa halvt ihjäl sej för att försöka förbereda allt men jag ska nog lyckas, inte helt hundra än på vad det blir för mat men det löser sej alltid, inte så att jag ska ha middag så räkna inte med det.

Är strax dags att gå och lägga sej med så att jag orkar upp på morgonen utan att drömma massa knasiga drömmar och inte veta vart dom kommer från.

Orkeslös . .

Den här dagen har bara segat sej fram och jag inte inte orkat göra någonting alls, har bara varit nere i tvättstugan, slängt in tvätten och sedan hämtat den när den var klar men annars har jag i princip bara suttit här och inte har varken lust eller ork att göra något alls. Ska snart röra mej iväg till jobbet bara för att jag måste, hade nog helst av allt inte jobbat idag eftersom det är löning och jag vet att det kommer bli massor att göra men det är bättre än att bara sitta hemma för jag har verkligen ingen lust alls att sitta här och göra ingenting, blir så otroligt rastlös och när jag är det gör jag inget åt det heller.

Allt börjar kännas smått patetiskt nu, jag måste försöka rycka upp mejj för jag kan inte gå runt och vara nere hela tiden, inte heller så att jag inte orkar göra allt som borde göras, idag skulle jag egentligen städat lägnheten men det har inte blivit av det heller. Måste försöka planera in fler saker att göra om dagarna när jag inte jobbar annars kommer jag bli riktigt nere av tristessen, får bara se om jag kan hitta någon att göra allt med för ska jag göra dt själv blir det inte av, så pass väl känner jag mej själv.

Har dessutom känt mejj som en boll idag, helt svullen och som om jag ska explodera när som helst men det gör jag troligen inte, tycker att bebis kan ta och komma ut nu snart för det här börjar bli jobbigt, kommer säkerligen vara tio gånger värre sen men just nu vill jag bara ha den här ute istället för inne. Och jag chockar gästerna varje gång dom frågar med hur kort tid det är kvar, inte många människor som tror att amn verkligen kan jobba så länge som jag gjort nu men det är bevisat att det kan man faktiskt även om man har ett lite tuffare jbb än andra.

Dags att försöka ta tag i sej själv nu och gå till jobbet för att göra nytta.

Vecka 37 <3

Tiden bara springer ifrån mej och snart är det verkligen dags för bebis att titta ut, man vet ju aldrig när den känner för att komma nu eftersom den redan räknas som helt fullgången och kan komma när som helst nu.

Jag mår fortfarande bra men känner att sammandragningarna har börjat komma igång nu vilket påminner ännu mera att det snart är dags. Hoppas det blir en tidig bebis nu eftersom jag ställt in mejj på det.

Kommer inte på så mycke mera aatt skriva ner just nu, tror jag skrivit det mesta innan annars kommer jag väll på det senare så vi får se om det kanske blir mera senare idag.

Tisdagen . .

Igår gick mitt humör väldigt mycke upp och ner, från att vara glad ena sekunden till att allt kändes skit i nästa så jag hade inte direkt någon kanondag men jag klarade mej igenom den ialla fall som alla andra. Kände att jag inte alls hade något lust att åka hem till en tom lägenhet efter jobbet så jag ringde pappa och frågade om han ville åka med ut till ikea vilket han gjorde. Han kom till restaurangen och vi åt mat innan vi åkte, sen bar det av till media markt först för att han skulle ha en sak där och sedan in på ikea.
Hade egentligen inte så mycke som jag skulle ha därifrån mer än en skål och att jag ville kolla på julpyntet som dom har med tanke på att jag knappt har något här hemma så nu har jag utökat den lilla samlingen lite. Finns ju ffortfarande fler saker som jag vill köpa men det får bli någon annan gång.
Nu ska jag bara försöka hänga upp alla sake roch vill helst ha det gjort innan söndag då det både är babyshower och första advent vilket betyder att jag har fullt upp. Har egentligen inte tid att sitta här framför datorn och skriva men jag får försöka ta tag i allting imoron istället, börja med städandet mellan tvätten och försöka fixa och dona, hitta recept till maten och planera ut var det blir för något kakbak,

Nu ska jag snart ta och göra mat innan jag åker, vet inte riktigt vad än men något ska jag nog kunna hitta på och så får vi se om jag hinenr titta in i någon butik på vägen till jobbet eller inte, jag har ju en tendens att vara jätteseg när jag ska iväg så jag brukar inte hinna med det jag tänkt göra.

Långdraget . .

Hemresan idag tog lång tid, ingen höjdare att åka bus överallt tar ungefär en och en halv timma att åka den biten som bara tar hälften så lång tid med bilen men det var ändå värt det för jag ahde inte klarat av att sitta hemma hela dagen idag, hade fått komma på något att göra. Måste ju i och för sej ta och städa hela lägenheten nu innan söndag men det är ju egentligen inte så mycke att göra så förhoppningsvis går det fort att göra iordning den sen måste jag ju fortfarande komma på mat och andra sånna saker men det ska nog gå det också, har faktiskt inte kollat på tipsen jag fick än eftersom jag bara tittat på mobilen men ska göra det någon dag nu, lät inte helt fel.

Middagen hos mamma blev också bra, inte ofta vi är så många där uppe och äter och maten var riktigt lyckad, tror inte jag skulle klara av att göra sån mat själv och visst är det underbart när man slipper göra sin egna middag.

Imorgon efter jobbet blir det kanske sängshoppande får se om jag får något svar eller inte, had eju som sagt inte varit helt fel att ha det klart nu snart men känner jag mej själv lär jag inte ha det förrän kanske dagen innan men troligen inte förrän efteråt.

Dags att hoppa i säng så jag orkar upp till föräldragruppen imon =)

Schema v.47

Jag lovade ju tidigare att jag skulle lägga ut mitt schema här men jag ahr glömt av det varje gång så nu när jag ändå sitter framför datorn kan jag ju passa på att göra det, fast jag komemr ta bort idag för det är ju ingen ide att skriva med.

Tisdag: Föräldragrupp 8-10, Jobba 10.30-16
Onsdag: Fastighetskötaren kollar värmen 11-12, Jobba 16-21
Torsdag: Tvätta 11-14, Jobba 16-21
Fredag: Minna 9-11, Frisör 12.30-15, Träffa Nikki någongång efter det.
Lördag: Jobba 11-16, fixa och dona hemma så det blir fint.
Söndag: Babyshower =) 15-19

Tror det är ungefär så min vecka ser ut nu så jag är ju rätt så upptagen denna veckan också, får se om jag kan ta mejj in till stan någon dag också och köpa saker som behövs, ska försöka ta det på onsdag så jag har lite mera hemma. Måste även åka och kolla på säng nu snart vill ju ha det klart så fort som möjligt nu eftersom man aldrig vet när det blir av. Ska väll kunna lösa alla saker på ett eller annat vis hoppas jar, brukar ju klara av det annars så varför skulle jag inte göra det nu.

Planändringar . .

Dagen idag blev inte riktigt som planerat alls. Hade jättesvårt att sova inatt och det kändes osm jag låg vaken halva natten så att när pappa ringde och väckte mejj strax innan tio var jag inte speciellt pigg. Han påminnde mej ialla fall om att jag skulle ringa och säga att min lägnehet är såpass kall som den är så dom kommer och kollar upp det. Sagt och gjort, ringde strax efter jag ätit frukost så dom kommer på onsdag klockan elva. Kom på att jag hade hyffsat bråttom också nrä jag kollade på klockan eftersom bussarna inte går hela tiden och min bil med sommardäck hade jag inte tänkt ta i snön så jag skyndade mejj och sprang iväg till vagnen för att hinna. Påvägen dit hörde Jennie av sej och tycte att vi skulle ta det någon annan dag istället men kruxet är att jag kan bara idag på jag bestämde mej för att åka till mamma istället eftersom jag ändå var påväg och vänta tills jag hörde något mer från Jennie, nu har jag fortfarande inte hört nått så troligen blir det inget att ses idag får väll spara det till på söndag istället för då får det inte vara snöstorm, jag vill ju att alla ska komma på babyshowern och det vet jag att dom inet gör om det snöar.

Kändes otroligt ovant att åka bussen igen, jag har ju inte gjort det på evigheter eftersom ajg tar bilen om jag ska iväg någonstans så jag var ju inte helt hundra på hur man gjorde när man skulle betala dubbelt men det lste sej och att komma av på rätt hållplats är ju inga problem med tanke på att jag övat på det ett antal år innan. Så dagen har spenderats här uppe i huset, har inte gjort speciellt mycke och lär väll inte göra så mycke mer innan jag åker hem, får se hur jag ska ta mej hem bara om jag ska ta bussen eller hittar någon bil att åka med, troligen blir det bussen men det är ju bättre än att stanna kvar här speciellt med tanke på att jag har föräldragruppen imorgon klockan åtta och ska jag åka härifrån för att hinna dit så får jag åka väldigt tidigt.

Det är ialal fall otroligt mysigt att vara här uppe när det snöar så mycke ute som det gör just nu, en helt annan känsla mot att vara nere i stan emn det är lite för tyst och jag vet inte alls vad jags ka göra, går väll att komma på något för i ett sånt här hus finns det alltid massa saker att göra. Blir troligen att hjälpa till med maten om en stund så vi får något att äta.

Cornelis

Var på bio idag med mamma och såg Cornelis, lite ovanligt att gå på bio med henne, tror inte vi gjort det själva innan men kul var det ville ju faktiskt på bio men har inte kommit iväg på ett halvår snart eller nått tror jag så det kändes att det verkligen var dags nu. Filmen handlade ju som sagt om hans liv från när han var ung tills han dog och den var bra, kan inte säga att det är en av dom bästa filmerna jag sett men musiken är bra och det är alltid intressant att få veta hur andra lever/levde. Vissa delar av den var väldigt knepiga och jag hade ingen aning alls om att han levde så men andra var mycke intressanta. Jag är verkligen riktigt dålig på att försöka recensera filmer så jag slutar upp med det nu, man får helt enkelt se filmen själv istället och få sin egna uppfattning av den.

Efter filmen följde mamma med upp hit för att titta på vagnen när den står hemma och jag vet väll inte om hon är supernöjd, tror hon ville att jag skulle ha antingen en hårdlift eller mjuklift istället för liggvagnen men det går ju att köpa senare om det är så. Men jag är ialla fall nöjd med den som det är nu vet ju inte vad jag kommer tycka om den senare när bebis har kommit men förhoppningsvis tycker jag lika bra om den då annars var det ett väldigt dåligt köp.

imorgon blir det till att införskaffa lite fler småsaker som jag behöver, hade ju helst av allt köpt en säng imorgon med men det lär jag troligen inte göra för jag har nog inte så mycke pengar som behövs till att köpa den och alla småsaker så jag får titta ut en ialla fall och tigga pengar till den senare. Det löser sej på något sätt tillslut ialla fall, har hittat en begagnad i borås också som jag funderar på att ringa på men då kommer problemet med att hämta den för jag har inte riktigt tid att åka dit men det ska nog gå att lösa det också om jag väl bestämmer mej för den.

Ska strax gå och lägga mejj så jag kommer upp tidigt imorgon för jag vill inte åka iväg för sent, måste få tag i Jennie på morgonen också så att hon vet att jag är påväg men kanske åker med mamma upp till trollhättan först om hon har tid, men man vet ju aldrig hon verkar ha lika lite ledig tid som mej för tillfället. Sen vill jag komma iväg tidigt så att dom inte kan ringa från jobbet och tvinga dit mejj för schemat har suttit uppe ett bra tag nu så dom har kunnat titta på det och jag har sagt innan att jag inte kunde jobba på måndagen men man vet ju aldrig dom är inte alltid så uppmärksamma på det.

30 dagar kvar . .

Idag är det bara 30 dagar kvar! Helt otroligt vad tiden har gått fort,  snart är det ju verkligen dags på riktigt och jag kan inte fatta det helt. Tänk snart har jag en liten bebis boendes här hemma, har lite panik inför det eftersom jag inte skaffat alla sakerna som behövs än men det ska jag nog lyckas med på något sätt hoppas jag. Har ialla fall kommit en liten bit på vägen och imorgon tänkte jag försöka införskaffa lite mer saker så att jag kan försöka på det mesta klart.
Får se om det blir en tidig eller sen bebis bara, jag hoppas ju på att den kommer lite för tidigt med tanke på att det är jul och nyår precis efter och då skulle det vara väldigt skönt om det var avklarat istället för att behöva gå och oroa sej för när det ska börja hela tiden. Men med min vanliga tur så kommer den säkert segt och bara för att alla jag känner som har fått nu har haft lätta snabba förlossningar kommer jag säkerligen få en långdragen och jättejobbig för det. Men det är ingen ide att fundera över det nu för det får helt enkelt bli som det blir sen, finns ju inget jag kan göra för att ändra på det.

Bebisen är ialla fall mycke lugnare där inne nu, inte lika livlig som innan men det finns väll inte så mycke plats att röra sej på kan jag tänka mej så det är nog inget konstigt, verkar som den sover mycke mer också eller iallla fall sover i längre pass för nu är det längre mellan knuffarna än det var innan.

Även min kropp har börjat komma lite mer i balans, har inte alls lika ont i benet längre, känner knappt av det allls och det är väldigt skönt att slippa för det gick nästan inte att gå när jag hade som ondast och ryggen känns inte heller av för tillfället, ska väll inte säga för mycke för då kommer allt tillbaka men just nu är det bra. Får hoppas att kroppen fortsätter må bra nu den sista tiden också, känns som jag kommer bli otroligt stel sen när jag inte jobbar eftersom det är det som håller mejj i form nu men jag får försöka komma på något annat att göra istället, kanske gå ut och gå men det beror ju på om det är massa snö och halt för i så fall går jag inte ut. Nee något ska jag väll komma på hoppas jag.

Lördagskvällar . .

För några dagar sedan hade jag "leaving on a jetplane" på hjärnan hela dagen, gick runt och sjung på den och tillslut var jag tvungen att leta upp den och lyssna ordentligt och idag sitter jag här och tittar på armageddon. Hade ingen aning om att den filmen skulle komma när jag gick runt med låten i huvudet men den är riktigt bra, tycker om rätt så mycke sån äldre musik och allt är pappas fel eftersom han har massa sånna låtar och lyssnar mycke på den musiken, vad vore livet egentligen utan musik.

Förövrigt så har jag otroligt tråkigt, inte alls kul att sitta hemma en lördagkväll, avskyr det verkligen hade hellre hittat på något, vad som helst men nu blev det inte så denna vecka, brukar i och för sej vara så dom flesta helgerna men det har inte med saken att göra. Så otroligt trist att sitta hemma bara , vet inte alls hur jag ska klara av att avra hemma som sista tre veckorna, jag kommer ju dö. Eller rättare sagt jag kommer inte vara hemma speciellt mycke då för jag kommer göra allt jag kan komma på för att slippa sitta här hela tiden.

Blev lite ofokuserad nu igen när jag fastnade i filmen så det får räcka för nu.

Jobb, jobb, jobb . .

Jag har varit lite dålig på att skriva här ett tag nu men jag har inte orkat ha på datorn nu igen så då har det inte blivit av. Har faktiskt haft saker som jag viljat skriva ner men det blev inte så. Jobbat dom senaste dagarna har jag gjort också, trodde att jag skulle vara ledig igår eftersom han hade strukit mej och inte skrivit tillbaka igen men tydligen inte, fick ett samtal när jag nästan var klar med tvätten om att jag var tvungen att komma och jobba vilket inte var väldens bästa. Hade ont i princip överallt, huvudet, ryggen, knäna ja nästan alla ställen man kan komma på plus att jag är såpass instabil i humöret just nu som jag ändå är att blir jag arg eller irriterad så rinner det över speciellt om andra tycker synd om mej och det var ju precis det som hände. Lyckades bryta ihop innan jag skulle börja jobba, lite lagom pinsamt men sånt som händer ibland får hoppas att humöret återgår till det normala sen.
Det gick ialla fall bra att jobba mest pga dom jag jobbade med att veta att jag kan prata med dom och dom aknske förstår plus att vissa av dom ignorerar precis när det behövs istället för att ställa massa frågor. Hade väldigt lite att göra på kvällen men var ändå rätt så nöjd med den.

Idag kom både jag och syster till jobbet nästan samtidigt så vi fick allting fixat hyffsat fort och trodde det skulle bli en lugn lunch eftersom det inte alls var mycke att göra första timman men efter ett tag började alla människor välla in och vi hade fullt i princip från strax efter ett tror jag till sjag gick därifrån och jag gick inte förrän vid sex tiden så det var otroligt mycke att göra. Kom på efteråt att julklappsshoppingen troligen har börjat och då kommer det alltid fler gäster på lördagarna än det brukar göra i vanliga fall. Stackars syster om hon får fortsätta jobba lördagluncherna efter jag slutat för det kommer vara ungefär så mycke, kanske ännu mera ända fram till jul så ingen kan sättas på att jobba det passet själv ialla fall.

Kommer inte på något vettigt att skriva om just nu får se om det dyker upp lite inspriation senare ikväll men jag tvivlar på det. Ska lägga ut nästa veckas schema här också men kommer nog inte göra det förrän imorgon, hoppas bara inte någon får för sej att ändra på allting för det går inte, nu är jag upptagen dom dagarna jag är ledig från jobbet och det blir lite svårt att ändra på det.


Onödigt babbel . .

Jag som hade massa planer för dagen har inte gjort något alls, avskyr verkligen att vara hemma på förmiddagarna för jag har aldrig någon ork till att göra något. I vilket fall så måste jag äta vet bara inte om jag ska göra det här hemma eller på jobbet för jag ahr ingen aning alls om vad jag är sugen på. Har fortfarande kvar pastasallad i kylen men jag kan ju inte äta det varje dag får se om jag kommer på något annat som jag vill ha eller om det blir det ändå. äsch bara massa onödiga funderingar får helt enkelt ta det som det kommer. Måste försöka ta mejj till tvättstugan innan jag går också och se omd et finns någon tvätt tid så att jag akn få mina kläder rena det är en hel del smutstvätt nu.

Nee nu blev det bara massa svammel här inget vettigt att skriva för tillfllet, får se om jag kanske åker in till stan tidigare också och går en sväng i affärerna måste kolla efter lite mer bebiskläder sen ska jag fundera ut hur jag ska göra med mina pengar eftersom jag ska fixa håret och jag och syster ska ner till ullared någon dag och där går det åt en hel del pengar men det ska väll gå att lösa på något sätt hoppas jag, plus att julklappar måste införskaffas. Det kommer bli tufft nu men jag ska nog klara det på något sätt.

Jag vill ha jul . .

Jag är så otroligt sugen på att julpynta just nu, har aldrig kännt det här suget innan av att vilja göra det men iår då sjutton sak det vara julpynt här hemma. Är så mysigt och det finns så myck som man kan göra och det blir alltid otroligt fint. Jag vill, jag vill, jag vill, men jag får hålla mejj ialla fall en vecka till, kan börja med det nästa vecka men innan vet ska jag hinna till Ikea för att införskaffa några småsaker, hoppas bara att min lön trillar in på kontot snart för det börjar bli lite tight om pengar u efter vagnköpet, har inte alls speciellt ycke kvar men jag ska väll lyckas klara mej på det också det har jag ju gjort innan man kan inte alltid ha massa pengar som ligger och skräpar överallt.

Ska passa på att gå till liseberg någon dag också måste bara kolla vad dom har för öppettider för det finns nästan inget som är mysigare än att vandra runt där bland allt julpynt.
Önskelista ska också försöka skrivas, är otroligt dålig på det och har nog inte gjort det på flera år men iår tänkte jag faktiskt att jag får ta och göra det. Dom flesta saker jag önskar mejj kommer ju såklart vara till bebisen men jag ska nog allt komma på något till mejj själv också för det finns ju saker som jag med vill ha som kanske inte måste kosta en hel förmögenhet.

Nee nu ska jag snart försöka röra mejj upp ur soffan vilket inte är väldens lättaste då benet gör otroligt oft, haltade runt idag på jobbet också inte lika mycke som igår men det är inte kul. Kan inte stå och lägga vikten på högerbenet eller luta mejj mot det utan att det hugger till i hela benet, usch och fy hoppas verkligen det går över snart men troligen kommer det väll vara kvar under resten av graviditeten som btw har gått in i vecka 36 nu (35+0) tiden går otroligt fort nu och snart är det dags för skrutt att komma ut och få leva livet på utsidan istället för insidan.

Funderingar . .

Jag har suttit en stund nu och försökt fundera ut vad jag ska bjuda på på babyshowern men det går inte framåt, har väll hittat några saker som jag skulle kunna tänka mej men jag vet inte om det blir antingen för svårt eller tar för lång tid att göra eftersom jag inte gjort det innan. Lättast skulle ju vara att bara göra en pastasallad men hur kul är det egentligen, det är en sån sak som det brukar bjudas på under dom flesta eventen och jag vill ha något annorlunda nu. Får försöka hitta något som jag vill bjuda på men jag har ju fortfarande lite tid på mejj att fundera ut något bra, får se om jag kan hitta någon som hjälper mej också så att jag slipper försöka fixa iordning allting själv för då blir det väldigt mycke att göra.

Imorgon blir det troligen en del bakande om jag fortfarande orkar vill säga för det är inte säkert, bara för att jag har lust att göra det idag kannske det inte blir så imon, måste ialla fall ta tag i disken och försöka hitta en tvätt tid eftersom jag har extremt mycke tvätt just nu och jag hade tänkt tvätta bebiskläderna jag har hemma också så att dom är klara sen när det är dags. Börjar ju känna lite småpanik över att det går så fort nu och att den i princip skulle kunna komma när som helst, har mamma rätt i hennes gissning så kommer den på lördag men det är lite för tidigt tycker jag allt, två veckor till sen är det bra då får den gärna komma ut. Nu börjar det kännas som om den har lagt sej mer tillrätta för knuffarna komemr på högersidan och just nu hickar det en hel del där inne, känns väldit konstigt men hickan har också flyttat sej nu från där den brukade kännas innan så man vet ju aldrig. Nee ska inte tänka på det alldeles för mycke nu för då kommer jag bara bli hispig och inbilla mejj saker som jag har en tendens att göra ändå.

Får passa på att skriva massa Grattis till Cizzy och Andrew som äntligen fick sin lille Koda. Grattis grattis =)

Teutonia Cosmo

Eftersom jag är så otroligt dålig på att lägga ut bilder här så tänkte jag lägga ut en på vagnen ialla fall nu kan jag inte riktigt ta en bild på min vagn eftersom den inte står speciellt bra just nu men en från nätet duger ju och är oftast bättre så här kommer den ialla fall, fast allt är svart på min så inte exakt som på bilden, annars ser den nog likadan ut tror jag om jag inte minns fel ;).


Vagnköp och haltande . .

Jag fick min hemma dag tillslut men den blev inte alls som jag räknat med. Vaknade ju upp imorse med ont i svanken efter ett tag flyttades det över till högrabenets baksida och jag kunde knappt gå, har linkat fram hela dagen. Kom ialla fall iväg till föräldragruppen utan att somna innan och vi fick träffa psykologen och pratade lite om amning och tiden efter förlossningen. Lite nervös för et börjar jag väll bli nu men jag får helt enkelt ta det som det kommer kan ju inte gå och vara nervös för något nu som jag inte vet alls hur det egentligen känns. Efter gruppen tog jag vagnen hem för att hämta bilen, gick hyffsat fort att hämta den och jag hann till och med åka in till stan och hämta upp syster efter hon var klar hos frisören innan vi åkte över till backaplan för att hämta vagnen.

Linkade in på babyproffsen och vi kollade runt lite innan, väldigt lite hade kunnat kolla på fler saker egentligen men jag måste ta och köpa en säng nu så att jag kan köpa alla saker som behövs, pratade med mormor också och hon skulle kolla om sängen dom har är en sån som jag vill ha för i så fall är det redan fixat. För att återgå till vagnköpet så hade dom ställt undan den som jag bad om men det hade nog inte behövts eftersom dom hade den andra kvar också men kände att det var bättre så hon hämtade ut den och alla delar till sen fick jag med regnskydden också och hon visade hur man klickade loss allting ock fällde ihop den så nu vet jag det. Så efter lite om och men för att få upp den för alla trappor, inte alls kul när man har ont i benet så står den tillslut i min hall nu, vet inte riktigt vart jag ska ställa delen som inte behövs än men det kommer jag väll på någongång.

Har inte gjort speciellt mycke här hemma försöka hålla mejj stilla eftersom det gör så otroligt ont att linka runt men nu har jag tröttnat på att sitta stilla måste komma på något att göra snart kan inte bara sitta här. Tänkte sätta mejj och skriva klart menyn också men eftersom word tydligen inte vill fungera på den här datorn så gick det inte, får skicka över det till den andra och skriva där istället nästa gång ag har tid, hade tänkt bli klar med den innan jag slutar men det är inte säkert att det blir så.

Får se om jag kommer på något att göra snart, hade nästan hellre åkt ut ocj kört en stund nu istället för att sitta här men som sagt har otroligt ont när jag går nu och bara att gå runt i lägenheten är plågsamt så att gå ut till bilen skulle vara ännu värre.
Glömde skriva att jag ringde till jobbet och sa att jag inte skulle kunna jobba idag eftersom jag inte kan gå ordentligt, skulle egentligen stått i mitten någonstans men jag orkar inte gå igenom hela texten igen för att se vart jag skulle skrivit det.

Jag är otroligt glad över att jag har sånn...

Jag är otroligt glad över att jag har sånna bra arbetstider som jag ändå har för aldrig att jag skulle orka gå upp såhär tidigt varje dag. Har redan hunnit vara uppe i över en timma eftersom jag vaknade vid sex och nu vill jag bara gå och lägga mej igen för att jag är trött, men icke. Nu ska jag lyckas hålla mej vaken resten av dagen, får väll se hur det kommer gå. Först ut är föräldragruppen sen måste jag hem och hämta bilen för att åka ut till backaplan och köpa vagnen som jag har lite ångest över eftersom den är så dyr, sen måste jag hem och lämna den och bilen för att åka till jobbet och jobba bara för att dom tydligen inte klarar av det själva. Blir även till att skälla på min chef eftersom han tydligen ändrat i schemat vilket han inte har rätt till och tagit bort ett av mina pass, väldigt idiotiskt gjort med tanke på att jag bara jobbar i två veckor till. Har fruktansvärt ont i ryggen idag, mest i svanken och det är verkligen ingen höjdare, hoppas att det går över snart men det är troligen bara önsketänkande. Får försöka skaffa en ny säng så fort jag har pengar igen för då går det kanske lättare att sova, min säng just nu är bara otroligt obekväm. Nee dags att bli färdig nu så att jag inte missar spårvagnen.


Lördag, söndag . .

lördagen på jobbet började otroligt segt och jag kände mej inte alls på humör för att jobba men fick göra det ändå, hade ju syster där så jag kunde skicka iväg henne på en del. men vi lyckades riktigt bra ändå för dricksen var rätt så bra ahde ju kunnat vara bättre men ska väll inte klaga. Vi blev kvar ett tag på jobbet efter eftersom vi skulle äta och det blev bara soppa tillslut eftersom dom hade så mycke att göra i köket men det funkade det också. Efter maten kom pappa och hämtade oss för att vi skulle handla, blev otroligt stressad i mataffären eftersom han hittade en tom kassa så jag hann inte tänka om jag hade glömt nått eller inte, förhoppningsvis gjorde jag inte det för jag har inte kommit på något än men det var säkert nått.

Det blev stressigt efter handlingen eftersom vi skulle ivåg på spelningen efteråt och jag hade bara två timmar hemma, på det skulle jag hinna duscha och fixa iordning mej. Det som tog längst tid var att hitta kläder hade riktigt stora problem med det eftersom det är lite svårare nu att hitta kläder som inte avslöjar för mycke, lyckades hyffsat bra ialla fall sen åkte jag in till stan för att möta upp syster. Kom dit strax innan tio så vi var i tid men på vägen in blev vi omsprugna av den som jag inte hade lsut att träffa just då men som tur var (hoppas jag) så såg han inte att det var jag. Blev väldigt mycke att gömma sej på parken men det gick bra ändå och dom var riktigt bra speciellt dom lugna låtarna får väll se om jag lyckas komma iväg och lyssna på dom någon mer gång men det beror ju på när doom har spelning nästa gång också. Syster och jag åkte ialla fall hem efteråt för ingen av oss hade någon riktig lust att gå ut så det blev ingen sen kväll.


Idag har det varit barnvagnsjakt och det har inte gått speciellt bra med tanke på att den är slut nästan överallt, hittade den på ett ställe i grönt (vill inte ha den färgen) och jättedyr, mycke dyrare än på dom andra ställena så det blir att ringa till så många butiker jag bara kan imorgon för att höra om dom har någon kvar annars har jag ingen vagn :( har ingen lust att förösöka leta upp någon ny som jag gillar heller för det är inte väldens lättaste att hitta.

På kvällen blev det middag på Musses för att fira att både farmor och farfar fyllt 75 iår och det var väldigt trevligt, blev många timmar spenderade på restaurangen med mycke god mat.

Nu tog orden tydligen slut för jag har suttit här i flera minuter utan att skriva något, skulle egentligen blivit mer om middagen men det får räcke för tillfället kasnke nämner den någon mer gång det vet man ju aldrig.

Bm + UL . .

Idag har det varit ett nytt besök hos barnmorskan som var ungefär som alla andra fast med lite annorlunda saker. Först satt vi och pratade om föräldragruppen och lite annat och sedan tog hon blodtryck som låg längre än det gjorde sist men fortfarande godkänt. Efter det kom den inte helt vanliga saken, hon tog in ultraljudsaparaten för att se hur bebisen låg eftersom hon inte var helt säker när hon kände och tydligen håller hon på och lär sej hur man läser av det för det var väldigt mycke som vi tittade på. Huvudet ligger ialla fall neråt som det ska göra men inte helt fixerat än för den ligger framåt så jag har både händer och fötter som bankar mej rakt i magen. Inte konstigt att jag tyckt det känts lite konstigt ibland och lite obehagligt när allting rör på sej på samma gång och jag inte har någon aning om hur den ligger.
Fick även förklarat för mej varför jag får så otroligt ont i högerbenet ibland, tydligen är det ischiasnerven (stavning??) som ligger i kläm och orsakar den smärtan.
Men det underbaraste ändå var att få se dom två små fötterna när hon kom dit upp och tittade, finns ju knappt något sötare för dom är så otroligt små och charmiga. Sen att få se hjärtat slå ännu en gång, overkligt egentligen att se det, när jag hör det reagerar jag inte riktigt på samma sätt men att få se det då är det verkligen på riktigt. Så nu har jag haft fyra UL, otroligt, fyra gånger har jag fått se bebis och snart är det dags att komma ut tycker jag.

S/f mått: 35 cm (+3 cm sedan sist)
Hjärtljud: 140 bpm

Börjar bli riktigt stor nu speciellt om man ska gå efter centimetrarna på kurvan eftersom jag ligger på översta kurvan nu och växer som sjutton, hoppas bara inte det komemr ut en jättebebis för det emn den chansen är väll rätt stor kan jag tänka mej med tanke på hur stor jag är. Nästa besök är ialla fall den 29:e så det är ett tag kvar får se vad som hänt under den tiden.

Känns som jag upprepat massa saker nu och att texten är lite luddig men den får vara sån för jag har ingen lust att läsa igenom allt och skrriva om det nu så som sagt det får vara som det är.
Dags att nana så jag orkar upp till jobbet imorgon igen.

Namnsnurra . .

Idag har jag stått på jobbet och försökt fundera ut ett bra namn men jag kommer inte på ett enda. Vart finns alla fina namn nu för tiden ?? Jag vill ju ha ett lite mer ovanligt namn inte något som man hör varje dag men det måste ju fungera här också så det kan inte vara något alldeles för konstigt namn om det blir något utländskt.
Gud det är verkligen svårt det här, har alldeles för mycke saker som snurrar runt i huvudet nu, speciellt det med vagnen har verkligen fått panik över den, ska försöka ta mej till högsbo och barnenshus på söndag och kolla om den finns där och vad den kan kosta annars åker jag till babyproffsen och köper den för jag vill inte vänta såpass länge att den hinenr ta slut och pengar det kan jag alltid fixa fram på ett eller annat sätt.

Ska se om jag kan ta ledigt från jobbet på tisdag också och kanske åka upp till edet eller thn om dom har tid, hade varit trevligt, måste höra med mamma också om jag kunde låna hennes bil nu eftersom pappa fortfarande har min men det ska nog inte vara några problem. Ska även ringa till mormor och morfar och höra om spjälsängen dom har uppe hos sej om det är en sån som jag vill ha, eller det vet jag redan att det inte är men om den kanske går att göra till en sån, man vet ju aldrig. Känner verkligen att jag börjar få lite smått panik över dom flesta sakerna nu med tanke på att det är mindre än sex veckor kvar nu till bf och jag knappt har något hemma, har nog tagit det alldeles för lugnt.

Alla Namnförslag är väldigt välkomna just nu =)


Beslutsångest!

Beslutsångest, jag vet inte alls hur jag ska göra. Var runt i massa bebisaffärer idag igen för attkolla på vagnen och fick då reda på att ute på backaplan finns det bara fyra vagnar kvar! Och dom kommer inte beställa in några nya eftersom nästa års modell kommer i januari så ska jag köpa vagnen ny borde jag köpa den inom dom närmaste dagarna. Panik panik panik! Vill ju helst inte köpa den ny eftersom den kostar så otroligt mycke 8600 för både sitt och liggdelen vilket är en del pengar. Det värsta är att det inte finns speciellt många exemplar av den på blocket helelr och kommer det ut en annons måste man haffa den direkt annars är den borta, går så otroligt fort att jag knappt hinner med. Jag behöver hjälp, vet inte alls hur jag ska göra om jag ska ta mina pengar och lägga dom på vagnen när jag fortfarande har massa andra saker att köpa eller om jag ska vänta och se om det dyker upp någon på blocket?
Lutar mot att jag faktiskt köper den ny men usch jag vet inte, ska ialla fall ta och ringa på spjälsängen imorgon och höra om det är en sån som jag vill ha eller inte, hoppas hoppas hoppas eftersom hon skänker bort den.

Btw. Vecka 35 idag <3 Det går otroligt fort nu och imorgon är det bara 40 dagar kvar =)

Ändringar . .

Små ändringar i schemat.

Onsdag: Minna 9 - 11
Torsdag: Jobba 16 - 21
Fredag: BM 13.45 - 14.30, Jobba 16 - 22
Lördag: Jobba 11 - 16, spelning någon gång på kvällen
Söndag: Inget vad jag vet, känns dock som om jag ska göra något men kommer inte på det nu.

Inte så stor skillnad men det ändrar ju lite ialla fall får se vad jag ska hitta på imorgon bara, har inga direkta planer än men något lär dyka upp.

Annars har jag inte speciellt mycke annat att skriva om just nu, är inte alls på humör för att sitta och blogga för tillfället så det blir nog inte speciellt många inlägg denna veckan heller, får se när lusten kommer tillbaka kasnke redan imorgon man vet ju aldrig.

Vagn, vagn, vagn . .

Nu har jag hittat vagnen jag vill ha på blocket fast tyvärr så ingår det inte speciellt mycke grejer och det är dyrt att köpa men det blir ändå billigare än att köpa vagnen ny eftersom den är otroligt dyr. Har även hittat en annan vagn som jag skulle kunna tänka mejj där fler saker ingår och till samma pris så jag har lite beslutsångest. måste ringa på dom imorgon ialla fall ska ringa på cosmon först eftersom det är den jag vill ha och finns den inte kvar (hoppas verkligen den gör det) så får jag ringa på Fun och se om den finns kvar.

Annonserna/länkarna är mest som påminnelse för mej så att jag kommer ihåg det imorgon och det är lättare att hitta numrena då.




http://www.blocket.se/goteborg/Barnvagn_Teutonia___bilbarnstol_Graco__08_30456808.htm?ca=15&w=2


http://www.blocket.se/alvsborg/Teutonia_Cosmo__09_30561208.htm?ca=15&w=2

Schema v.45

Nu vet jag inte riktigt hur schemat kommer se ut än eftersom vissa dagar är rätt osäkra men såhär ser det ut just nu.

Måndag: Jobba 10.30 - 16, pyssel hos Emmy 17 - ?
Tisdag: Föräldragrupp 8 - 19, Jobba 10.30 - 16
Onsdag: Jobba 16 - 21
Torsdag: Jobba 16 - 21
Fredag: Minna 9 - 11, BM 13.45 - 14.30
Lördag: Jobba 11 - 16, spelning någon gång på kvällen
Söndag: Inget vad jag vet, känns dock som om jag ska göra något men kommer inte på det nu.

Så en rätt så lung vecka som det ser ut nu, får se om den fortsätter vara sån eller om det dyker upp massa andra saker som jag måste göra.

My day . .

Jag lyckades bli klar i hyffsad tid idag även om jag var riktigt seg men jag fick för mejj att Emma sa att hon skulle komma in en kvart senare än det hon sa så jag åkte inte direkt in till stan. Men kom inte alldeles för sent, hämtade ut pengar innan vi gick till vagnen och åkte upp mot majorna. Hittade nästan direkt så vi var där väldigt tidigt, satt en stund och tjötadeinnan vi gick upp och träffade hennes kompisar där. Annorlunda upplevelse för mej nu att gå och se en kör som sjöng, minns inte när jag såg det sist men dom var riktigt bra det enda som går att klaga på är att stolarna var så otroligt obekväma, jag hade extremt ont i ryggen den sista halvtimman och det var nästan så att jag funderade på att gå ut därifrån men det kan man ju inte riktigt göra. Fick sitta där och försöka hitta något bra sätt att sitta på men det gick inte så bra så jag missade i princip sista halvan för att koncentrationen var på helt fel sak. Dom var ialla fall riktigt duktiga och efter det så gick vi vidare för att äta och man kan ju inte säga annat än att dom är extremt sociala och otroligt många för vi var en hel hög som satt där tillslut

Blev kvar en stund innan dom skulle gå vidare dit vi också fick hänga med men vi bestämde oss för att gå, Emma skulle upp tidigt imorgon och jag ska jobba imon så vi gick till terminalen och väntade på bussen, strax efter hennes buss kommit kom pappa och hämtade mej eftersom jag är för lat för att ta vagnen hem, egentligen är det väll inte där problemet ligger för det är inte världens roligaste att gå hem från vagnen speciellt inte när det är kallt och jag inte har någon vinterjacka, tänker inte köpa någon nu heller känner att det inte är någon ide när det bara är några veckor kvar innan jag kan köpa en i normal storlek.

Ska sätta mejj och kolla runt på blocket snart också se om jag kanske hittar min vagn där för i så fall kommer jag ringa imorgon men det verkar inte vara specieltl många som säljer den, börjar känna lite småpanik nu, funderar på om jag kanske ska ta ledigt någon dag och kolla på spjälsängen som står uppe hos mormor och morfar istället för att köpa en ny för det verkar inte finnas så många ute på blocket nu heller, kommer ju få måla om den i så fall eftersom jag vill ha en vit men det ska väll gå, lyckades Jennie och Viktor ska jag också lyckas.

Bloggtorka . .

Jag har verkligen haft en riktig bloggtorka det senaste nu men jag har verkligen inte tid att starta datorn och sätta mej ner att skriva, har alldeles för mycke annat att göra så det trycks bort till någon annangång. Sen är jag inte hemma speciellt mycke heller och den korta stunden jag är hemma om dagarna ägnar jag åt annat. Det blir ialla fall ett kort sammadrag av veckan som gått.

måndag: Åkte upp till Emma för attt kolla på bebisgrejer, blev inte speciellt mycke köpt men några få saker blev allt inhandlade sen åkte vi ner till Jennie för att träffa lillasyster som var otroligt söt, mycke sötare än hon är på bilderna, myste lite med henne och till och med fegisen jag lyckades hålla i henne en liten stund.

Tisdag: första gången på föräldragruppen på mvc, kände mejj lite utanför med tanke på att verkligen alla kom dit i par men det visste jag ju redan innan, men det var skönt att få reda på saker och ting där också även om vissa saker var upprepning så är det bättre att få höra det fler gånger. Dagen fortsatte med jobb och efter det åkte jag och papa ut till bäckebol för att leta efter en present till farmor och vi hittade nog en som ska införskaffas.

Onsdag: var på visningen av östra och det känns riktigt bra nu när jag vet hur det ser ut dör och vet hur dom flesta sakerna går till, underbart att ha ett litet försprång för då är det en sak mindre att oroa sej för när det väl är dags, nu är det bara telefonnumret som fattas, vi skulle fått det emn ajg tror alla glömde av det när vi skulle gå. Åkte med mamam till backaplan efter för att visa vagnen ajg vill ha som hon inte var lika förtjust i men vi får se hur det blir, sen åt vi på paprika innan det var dags att bege sej till jobbet.

Torsdag: Tvättade hela förmiddagen sen jobb på eftermiddagen, så ingen superrolig dag.

Fredag: Sov i princip hela förmiddagen, gick upp sent och gjorde ingenting, blev otroligt rastlös så jag åkte iväg tidigare till jobbet.

Lördag: Jobbade på förmiddagen, både jag och syster hade massor att göra sen kom pappa och hämtade, vi åkte till affären och köpte gravlyktor och ljus, åkte hem eftersom syster var här och skulle göra sej iordning inför festen, fick försöka hjälpa henne med sminket men jag är otroligt dålig på att sminka andra så dethade nog blivit bättre om hon gjorde det själv. Fick en överaskning när jag kom hem också för hon hade köpt mammabyxor till mejj utan att säga något så nu har jag det också, lite bättre än dom jag hade innan för nu blir det kanske lite bekvämmare, otroligt snäll syster har jag. Vi körde henne till festen sen åkte vi till kyrkogården för gravjakt. Lyckades hitta alla tre gravarna på den kyrkogården efter en del letande, men det är otroligt mysigt att vara där på alla helgona med alla ljusen tända, sen åkte vi till nästa kyrkogård och hittade även den graven så den goda gärningen är gjord iår.

Idag har jag sovit hela förmiddagen orkade inte gå upp innan tolv även om jag var vaken och nu har jag inte gjort specieltl mycke, dags att hoppa in i duschen om en liten stund så att jag hinner in till stan tills Emma kommer, har två timmar på mej så jag borde hinna om jag inte segar alldeles för mycke.

RSS 2.0