Stol . .

Jag kom iväg hemifrån tillslut och hamnade ute vid Ikea dock var det ett planerat besök eftersom jag bestämt mej för att dte var dags att köpa en stol så att skrutt kan sitta vid matbordet. hittade ju lite mer än bara stolen, som vanligt kan verkligen inte köpa bara en enda sak när jag är på ikea så det blev små skedar tallrikar och skålar till lillkillen också så snart kan vi börja med smakportionerna.

Efter Ikea bar det av till babyproffsen eftersom jag sett ett skötbord där som inte kostade alldeles för mycke i och för sej är det ett halvår sen jag såg det så självklart fanns det inte kvar nu. Lite synd så nu blir det att leta efter ett på blocket för nu behöver jag ha tillbaka mitt köksbord igen så att vi kan äta där. hittade lite annat smått och gott där istället, fick införskaffat en badbalja på ikea också som ajg tänkte ha uppe hos mamma i sommar eftersom hon inte har badkar. Men på babyproffsen hittade vi små baddjur, giraffer och annat skojsigt, en badtemometer, halkskydd till badkaret i form av grodor och näckrosblad. Sen tre charmiga dreggellappar och ett myggnät.

Mamma skulle iväg efter vi vart och handlat så det tog ett tag innan jag fick hem alla sakerna men när hon kom hit igen så var vi ju tvugna att montera ihop hans lilla stol och sätta honom i den för att se hur han reagerade och myskillen försökte äta upp den som han gör med allt annat.







Att leka med plastskålar och tallrikar kan vara något av det roligaste man kan göra ibland =)


Babyworkout . .

Att jag inte tänkt på det förut, bebisar är riktigt bra träningsredskap. Man kan ju göra hur många olika övningar som helst med dom och dom väger ju en del också så då får man med vikten också. Får se om det blir några fler träningspass med myspys eller inte, kan ju försöka köra några småpass ibland, armarna är ju lättast att träna upp eftersom man släpar runt på dom så mycke och dom ska upp i luften och flyga.

måste försöka ta tag i den här dagen snart, har itne gjort någon nytta alls och sitter man bara hemma så kommer suget efter allt som inte ska ätas. Får se om det blir en promenad sen eller inte, borde egentligen gå ut och gå men man vet aldrig med mej gör ju allt jag kan för att skjuta upp saker och ting. Måste snart få reda på om mamma kommer ner så vi kan handla eller inte annars får jag ringa pappa och åka dit för att skriva ut. Äsch det löser sejj tillslut!

Sommarjobb . .

Då har man gått och skaffat sej sommarjobb nu också, vet fortfarande inte riktigt vad jag ska tycka om det. Har ju sagt ett tag nu att jag vill jobba i sommar så att jag kan spara in på dagarna men det blir ändå konstigt att börja jobba igen. jag hoppas bara att det går bra, har ju lite svårt att slita mej från lillkillen man bara några timmar på nätterna ska nog gå bra, får nog börja vänja honom snart vid att sova själv hela natten istället för att komma och sova i min säng dom sista timmarna.

Men det ska nog gå bra, är ju bara tre veckor sammanlagt eller 21 dagar, får hoppas bara att jag kommer ihåg mitt gamla distrikt. Blir nog att sätta sej i bilen någon dag och försöka köra det igen och hoppas att jag inte glömmer av någon gata eller något hus. Har ju nästan glömt av alla gatnamnen nu men dom lär väll komma tillbaka tids nog.

Så större delen av sommaren kommer spenderas uppe i edet, hoppas bara att det är bra väder då också så att jag hinner sola med och göra annat kul på dagarna, det är ju ingen höjdare direkt om det regnar hela tiden. Får helt enkelt hoppas att det blir en bra sommar.

Fika, shopping eller städning ??

Jag är otroligt sugen på att komma hemifrån och göra något kul idag, eller kul och kul, iväg och fika någonstans och sitta ute och mysa i solen, behöver ju faktiskt få lite färg också. Men jag måste vänta och se om mamma kommer ner till stan idag eller inte för gör hon det så ska vi iväg och handla lite saker som jag behöver ha hem för att få lite bättre ordning. men kommer hon inte ner så får jag försöka göra iordning oss och slänga iväg några ss för att se om någon vill följa med till slottskogen och fika eller gå på nått cafe. Kommer väll troligen inte bli något av det som vanligt men man vet aldrig. Sen ska jag iväg till pappa när han kommit hem från jobbet så att jag kan bli klar med det sista, får höra om Rebecka är hemma imon också och om jag kan åka dit så det blir klart för denna veckan ska dom som sagt ut.

just nu sitter skrutteplutt brevid mej i soffan och sparkar på mitt ben efter uppmärksamhet så snart ska vi hoppa ner på golvet och smörjas in. Hans hud börjar bli mycke bättre nu men den är fortfarandde inte så bra att man kan sluta smörja in honom två gånger om dagen vilket är lite synd.

Blir det inte att komma iväg hemifrån idag så måste jag försöka ta tag i att städa här hemma för så som det ser ut nu ska det inte se ut här hemma. Och det får bli en promenix senare ikväll också, vet inte om jag ska gå ut nu på dagen eller inte. Äsch det får helt enkelt bli som det blir idag.

Natti natti . .

Jag börjar bli lite lagom trött nu så det är strax dags att gå och lägga sej. Usch bara för att ag skrev om kakor och annat förut har sockersuget börjat komma tillbaka men det är inte dags att börja trycka i sej massa kakor och sånt än, ska försöka hålla mej nu tills på lördag, vilket troligen inte kommer gå om jag ska baka innan men det får bli som det blir.

Skulle kunna ställa mej och baka hur mycke som heslt för jag är sugen på allt möjligt, bullar, muffins, choklat chip cookies, shackrutor, hallongrottor, sockerkaka och massa annat gott men det får bli någon annan gång.

Jag känner att jag snöar in mej på småsaker ibland när jag skriver och vet knappt själv vad jag har skrivit, får försöka bättra mej och kanske börja planera vad jag ska skriva om innan jag skriver det. Inte alltid världens lättaste.

Dags att hoppa i säng nu, lillskrutt har redan sovit i över en timma så nu är det dags för mej också så kan jag kanske vakna och gå upp lite tidigare imorgon än jag gjorde idag.


Föräldragrupp, mat och promenader . .

Jag fick mej en smärre chock när jag ställde mej på vågen idag och den visade -7 kg mot vad den visade för tre dagar sen. Troligen så visar den väll helt fel och har fått någon knäpp för så mycke på bara några dagar utan att jag gjort någonting är inte möjligt. Hade ju varit underbart om det stämmer för då har jag kommit ett steg på vägen tillbaka men som sagt tror bara den visade fel. Knepigt, måste ialla fall börja försöka gå ut och gå nu kan inte bara sitta inne hela dagarna, speciellt inte när det är bra väder ute.

Men idag var vi iväg en sväng på föräldragruppen och denna gången var vi fler som var där, hela fem barn så tre nya par och jag hittade några som bor på samma gård som mej så förhoppningsvis ska vi väll kunna ta tag i det här med promenader båda två och börja gå ut några gånger i veckan kanske. Förhoppnigsvis gör det och bättre mat att viktminskningen kan börja så att jag kan komma ner i en bra vikt snart. Ska nog beställa hem zumba också, har pratat om det länge nu men det har aldrig blivit av men förhoppningsvis så gör jag det snart så blir det ännu mera träning. Måste bara se till att hitta diciplinen (stavning?) att göra det sen med för jag är otroligt lat när det kommer till sånna saker och kan verkligen inte ta tag i det här med att träna själv hemma, har funderat på att börja träna länge nu men det har bara stannat vid funderingar för jag har aldrig orkat resa mej upp ur soffan och gjort dom övningar som behövs. jag får helt enkelt skylla mej själv för att jag ser ut som jag gör men som sagt det blir förhoppningsvis bättre snart.

Är otroligt sugen på att baka bullar/kakor/paj eller något annat sånt gott men jag vet inte om jag ska göra det för det är alltid så otroligt mycke socker i allting och nu har jag lyckats hålla mej i flera dagar från att äta sånna söta saker så det blir nog inget bakande. Ska ju faktiskt på 80 års kalas på lördag och där lär det bli en hel del syndande för det kommer finnas massa kakor och annat gott, dessutom ska jag försöka baka till kalaset så då kan det vara bra att göra det dagen så att saker och ting inte råkar ta slut.

Nee imorgon ska jag försöka att ta mej ut och promenera någon gång under dagen förhoppningsvis hittar jag något trevligt sällskap =)


9:e Maj . .

Tillslut så lyckades jag få in mina utemöbler, vid halv ett tiden inatt så man kan ju inte direkt säga att jag var ute i god tid. Men jag hade nog inte behvöt stressa med det för vad jag vet så har dom inte kommit hit idag och börjat tvätta av fasaderna. Kommer säkerligen dröja ett par dagar innan dom dyker upp med tanke på att dom har en hel månad på sej, men men det är bättre att ha det gjort innan domm kommer än att behöva springa ut och ta in dom när dom är utanför.

Har varit extremt seg idag och inte gjort mycke alls, fick lagt lillnisse i sängen en stund nu ialla fall och duschat så nu måste jag strax börja göra iordning mej för att gå ner till bvc vilket betyder att jag måste väcka honom. Inte något jag är superförtjust i eftersom han alltid blir så gnällig då och det tar ett tag tills han lugnar ner sej.

Dags att göra lite nytta nu innan klockan blir alldeles för mycke och jag kommer dit försent istället för i tid.


Kärlek <3





















<3


Festprissen . .

Så gott som hela dagen idag har spenderats i soffan, har gått runt och fixat lite här hemma men inte mycke alls blivit lite diskande och lagande av mat. Fick även besök av Iza och ljubo en stund, trevligt =) alltid kul att få besök även om det inte alls var planerat och det ser ut som ett mindre kaos här hemma, alltså precis som vanligt. 

Anledningen till att det inte blivit många knop gjorda idag är att det blev lite väl sent igår. Åkte till Kristian och Rebecka mitt på dagen för att göra klart korten som det går väldigt långsamt framåt med men snart så, ska skicka ut dom nu i veckan ialla fall måste bara försöka få tag i sakerna som fattas vilket inte är det lättaste. Tur att jag redan har informerat dom flesta om när dopet kommer vara så det inte kommer som en chock med massa panik och omplanerande. Men för att komma till saken så skulle jag bara vara där i några timmar men det blev lite längre än planerat. Dom skulle ha fest där på kvällen och från början tänkte jag åka innan den började men sedan bestämde jag mej för att stanna tills dom kommit för att säga hej till dom jag känner. Men lillskrutt blev jättetrött strax innan åtta så jag fick lägga honom i sängen så att han fick sova en stund och det slutade med en två timmars nap för hans del. Jag kände mej lite hum felplacerad eller hur jag ska uttrycka det, kändes inte riktigt som att jag var på rätt ställe där mitt i festten med massa människor som tjötade och drack. Blev sån som jag alltid varit och drog mej tillbaka, satt mest i mitt lilla hörn brevid lillskrutt i sängen, jag måste verkligen lära mej att bli mer självständig och inte vara beroende av andra som jag känner.
Efter tio kom syster dit och skrutt plutt vaknade så vi gick runt där och tjötade med lite mer folk, allt blir lättare när man har en bebis som alla vill titta på och prata om/med.
Hade ialla fall en riktigt roligt kväll och visst blev jag lite sugen på att festa igen men vi får väll se när jag kommer göra det, hade varit kul att ta det någon helg men jag är rätt så uppbokad nu flera helger framöver så d et lär dröja ett tag till, sen måste jag försöka matcha in det med när mamma är ledig också så att hon kan passa honom. Nee det får helt enkelt vänta, kanske kan bli någon liten vinkväll eller något här hemma någon dag så länge jag ser till att pumpa och ta det efter han har somnat för att sedna be att han verkligen ska sova hela natten som han brukar göra. Nee det får nog vänta det också, jag har ju inte bråttom direkt bara att suget kommer ibland men det får man helt enkelt försöka ignorera.

Det blev inte speciellt mycke sömn inatt eftersom lillkillen somnade på spårvagnen hem igen och det är inte världens lättaste att försöka ta av honom alla kläderna när man kommit hem utan att han vaknar. Lyckades nästan och fick till och med lagt honom i sängen men han lyckades inte somna ordentligt så jag flyttade över honom till min säng men där blev det inte bättre. Tror att vi somnade vid två tiden efter att han hade legat och sparkat av sej filten fler gånger än jag orkade räkna till och jag hunnit bli lite små irriterad eftersom jag var riktigt trött men sen gick allt galant och vi sov som vanligt.

Idag fick han gå och lägga sej i normal tid så vi får se hru länge han sover nu, borde egentligen gå och lägga mej nu jag också men det dröjer ett tag till innan jag hamnar i säng, funderar på om jag kanske ska ta och diska en gång till så att allting är rent, får helt enkelt se hur det blir med den saken.



Partykillen ;)


Elliot Elias Alexander <3



Världens goaste grabb <3


Röjande . .

Idag har jag försökt röja lite här hemma, egentligen var det inget som störde speciellt mycke eftersom dom lådorna jag tömde stog i garderober redan innan men det är skönt ibland att ta bort sånna saker också så att man kan få plats med annat. Så nu har jag två flyttlådor mindre och lite mer saker som ska packas ner i den som ska ner till källaren.
Ska även försöka packa upp den tredje med alla mina glas men jag vet inte riktigt vart jag ska göra av dom än, måste försöka hitta någon bra plats men det är ju inte världens lättaste, behöver ett vitrinskåp men dom är inte speciellt billiga. Får nog ställa upp dom i skafferiet sålänge och ha det som ett provisoriskt vitrin.

Ska nog försöka röra mej ut i köket och diska strax också för lillkillen har somna brevid mej här på golvet och då gäller det att passa på att göra saker, sen måste jag verkligen sätta mej med alla korten och kolla igenom dom och lägga in dom nya. Får nog göra en ny mapp och lägga allt där istället. Men vi får se hur det blir med den saken, jag har ju en tendens att säga saker som ajg ska göra men det blir aldrig av. Skärpning skärpning, måste nog äta också har helt glömt av det idag och att glömma äta är ju inte speciellt bra.

6.e Maj

Jag börjar äntligen bli lite bättre från min förskylning. Det har inte alls varit kul att va sjuk såhär länge speciellt inte med den tryckande huvudvärken som kommit tillsammans med allting, så nu hoppas jag verkligen att den är påväg bort för nu vill jag vara frisk så att jag orkar gå ut och göra saker istället för att bara sitta inne och göra ingenting. Har inga direkta planer för helgen heller mer än att jag ska till Kristian och Rebecka imorgon och då måste vi se till att bli klara med korten, börjar få lite småpanik över det nu för dom måste ut. Sen har jag inte hört något från lillskrutts pappa så jag får väll hra av mej till honom snart igen och se om han har tid att träffa sin son snart igen eller om han har fullt upp med annat, man vet ju aldrig.

Dagen kommer nog spenderas hemma som alla andra dagarn, ska se om jag kanske kan komm aiväg en sväng till pappa och fixa lite kort sen ska jag försöka få klart en mapp med kort som ska framkallas så att jag kan sätta upp lite bilder på väggen nu nöär jag faktiskt har fotoramar kan det ju vara bra att ha fotografier att sätta i dom också.

Har börjat planera lite smått över hur jagvill ha det i  lägenheten, småsaker som ajg vill sätta in för att det ska bli bättre och så att jag ska få plats med fler saker, får se om jag kan få planerna att bli verklighet eller inte, ska se om jag kan hitta några tapeter till köket också för det har jag tjatat om länge nu att jag vill tapetsera om så det är dags att det blir av också, Har gett upp det här med att få erbjudande på en större lägnhet på boplats, känns inte alls som om jag kommer få det, söker och söker men igennting sä nu om jag fixar iordning allt här kommer jag säkert få det.

Måste även börja kolla utbildningar och extra jobb så att jag kan söka det till senare, känner att jag behöver mer pengar än dom jag får in just nu och då ligger jag ändå på lite högre nu än jag gjort innan. Men det finns alltid saker som man behöver. Ska ringa om tidningsjobbet också och se om jag kan få där i sommar, känns ju egentligen inte sådär jättekul att jobba nätter nu i sommar men betyder det att jag kan få in pengar och spara på mina dagar så klart att jag gör det.

Nu ska jag busa lite med lillkillen här på golvet som ligger och ålar sej framåt samtidigt som han pratar och försöker äta upp sina leksaker. Mys killen =)

Usch och fy . .

Usch och fy för att vara sjuk det är verkligen inget kul alls. Började i fredags med att jag kände mej lite små snuvvig och nös en hel del men trodde att det bara var allergi då men där hade jag fel. Det blev värre och värre hela tiden och inga allergitabletter hade jag med mej heller så jag fick helt enkelt ta det som det var. Kom hem sent på kvällen och gick och la mej men någon riktig sömn fick jag inte. På lördagen var allt ännu värre och det var nog ett under att jag klarade ätt hålla mej såpass pigg som jag gjorde och tillslut tog jag tempen och såg att jag hade feber,något som jag i princip aldrig får så det var ju inte konstigt att jag inte kände mej bra. Mamma åkte iväg och handlade nässpray och lite annat som behövdes och det hjälpte otroligt mycke för igår var jag mycke mycke bättre och idag är jag ännu bättre.

Men usch för att vara sjuk man känner sej så hjälplös, jag är glad att lillskrutt höll sej såpass lugn som han gjorde ialla fall annars vet jag inte om jag hade orkat med allting. Min lilla underbara prins. Jag hoppad bara att jag blir helt frisk snart och att han inte ska åka på det för då blir det inget kul. Men som sagt jag hoppas på det bästa och trolgien så håller han sej frisk när han har gjort det såhär länge.

RSS 2.0